Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kyoto Sanayileşmeyi Sekteye Uğratır

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kyoto Protokolü'nün imzalanmaması konusunda ilginç bir itirafta bulundu.

Referans Gazetesi
Kyoto Sanayileşmeyi Sekteye Uğratır

evre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kyoto Protokolü'nün imzalanmaması konusunda ilginç bir itirafta bulundu. Sanayileşmekte olan ülkelerin, artan sera gazı emisyonları ile ilgili alacakları önlemlerin ekonomik büyümelerini sekteye uğratacağı endişesi taşıdığını ifade eden Eroğlu, "Bu durum sanayileşmekte olan ülkemiz için de geçerlidir" dedi.

Eroğlu, MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış'ın Kyoto Protokolü'nün neden imzalanmadığına ilişkin soru önergesine yanıt verdi. Türkiye'nin 24 Mayıs 2004'te Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'ne taraf olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, "Kyoto Protokolü'nün hedefi, İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin listesindeki ülkelerin sera gazı emisyonlarını 2012 yılına kadar 1990 yılı seviyesinin en az yüzde 5 altına düşürmektir" dedi.

Çok yönlü değerlendirilmeli

Bakan Eroğlu, Türkiye'nin Kyoto Protokolü'nün temel prensiplerine karşı olmadığını ancak taraf olma konusunun çok yönlü değerlendirilmesi gerektiği görüşünde olduğunu dile getirdi.

Bakan Eroğlu, MHP'li Çalış'ın "Sanayileşmiş ya da sanayileşmekte olan ülkelerde, sera gazı salımları bir tehlike oluşturmakta mıdır? Ülkemizde böyle bir tehlike söz konusu mudur?" sorusuna ise şu karşılığı verdi:

"İklim değişikliğine neden olan sera gazı emisyonları, hem sanayileşmiş hem de sanayileşmekte olan ülkeler için bir sorun teşkil etmektedir. Buradaki temel argüman sanayileşmiş ülkelerin sera gazı emisyonları ile mücadele kapasitelerinin sanayileşmekte olan ülkelerinkinden yüksek oluşudur. Ayrıca sanayileşmekte olan ülkelerin ekonomik kalkınmalarına bağlı olarak, artan sera gazı emisyonları ile ilgili alacakları önlemlerin, ekonomik büyümelerini sekteye uğratacağı endişesidir. Bu durum sanayileşmekte olan ülkemiz için de geçerlidir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/kyoto-sanayilesmeyi-sekteye-ugratir_59593.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!