Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kyoto’da Hayal Kırıklığı Yaşandı; Gözler Rio’ da Yapılacak Toplantıda

Bahçeşehir Üniversitesi Çevre Kulübü tarafından düzenlenen 'İklim Değişikliği Paneli'nde konuşan Greenpeace Akdeniz Kampanyalar Yöneticisi Hilal Atıcı, 2004’te Kyoto’da hayal kırıklığı yaşadıklarını, umutlarının 2012’de Rio’da yapılacak olan konferansta olduğunu söyledi.

yapi.com.tr
Kyoto’da Hayal Kırıklığı Yaşandı; Gözler Rio’ da Yapılacak Toplantıda

Bahçeşehir Üniversitesi Çevre Kulübü tarafından düzenlenen 'İklim Değişikliği Paneli', Greenpeace Akdeniz Kampanyalar Yöneticisi Hilal Atıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (T.B.M.M.) Çevre Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Bahçeşehir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Namık Ak'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Panelde konuşan Greenpeace Akdeniz Kampanyalar Yöneticisi Hilal Atıcı, 2004 Kyoto protokolünde hayal kırıklığına uğradıklarını, protokole katılan ülkelerin yasal bağlayıcılıkları önlerine koymadıklarını ve protokolün iklim değişikliği açısından çok fazla fayda sağlamadığını dile getirdi. 2012 yılında Rio’da yeni bir toplantı yapılacağını söyleyen Atıcı, şöyle konuştu:

“Yapılacak bu toplantının Kyoto gibi olmamasını umuyoruz. Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynakları kullanılmıyor; buna karşın nükleere teşvik var. Kömür santralleri teşvik ediliyor. Karadeniz’de bu işe milyon dolarlar yatırılıyor. Bu para yenilenebilir enerji kaynaklarına harcansaydı, çok ciddi gelişmeler yaşanırdı”.

Hilal Atıcı’ya göre bugün Türkiye’de konuşulan cari açığın büyük bir bölümü de yenilenemeyen enerji kaynaklarının getirdiği zararlardan kaynaklanıyor. Atıcı, “Kömür ile ilgili herhangi bir kısıtlama yokken, güneş enerjisinden yararlanma oranı sınırlandırılıyor” dedi.

Rio’da aktif olarak yer alacağız

Panelde konuşan bir diğer isim ise T.B.M.M. Çevre Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Mustafa Öztürk oldu. Öztürk Hilal Atıcı’ ya dönerek, “Türkiye’de güneş enerjisi ve diğer enerji kaynakları yarı yarıya kullanılıyor. Fakat bizde her bir binada en az on daire olduğu için güneş enerji sistemine kuracak yer yetmiyor ve verimli olmuyor” dedi. Prof. Dr. Mustafa Öztürk, “2012'de Kyoto Protokolü sona erecek. Bu durum, ülke politikalarını çok ciddi etkileyecektir. 2012’de Rio’da yapılacak olan toplantıda aktif olarak rol alacağız” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kyotoda-hayal-kirikligi-yasandi-gozler-rio-da-yapilacak-toplantida_87691.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!