Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Lara Projesiyle Tarihe İsmimi Yazdıracağım'

3 bin 500 dönümlük Lara Kent Parkı ile ilgili kamuoyunda oluşan tepkilere cevap veren Tamince, alanda uygulanacak projenin çevreye duyarlı olacağını, Antalya kamuoyunun tüm hassasiyetlerini göz önünde tutacaklarını söyledi.

Sabah Gazetesi
'Lara Projesiyle Tarihe İsmimi Yazdıracağım'

amince, Lara'da uygulayacakları projede finans sorunlarının olmadığını, özkaynaklarıyla yapacaklarını söyledi. Antalya'nın yıllardır tartışılan konusu Lara Kent Parkı'nın tahsisini alan Ude Turizm firmasının sahibi ve Rixos Oteller zincirinin patronu Fettah Tamince, kendisine ait Belek'teki 7 yıldızlı Rixos Premium Otel'de gazetecilerle iftar yemeğinde buluştu.

3 bin 500 dönümlük Lara Kent Parkı ile ilgili kamuoyunda oluşan tepkilere cevap veren Tamince, alanda uygulanacak projenin çevreye duyarlı olacağını, Antalya kamuoyunun tüm hassasiyetlerini göz önünde tutacaklarını söyledi. Tamince, "Antalya'nın nefes ve oksijeni olan bir yeri ticaretimiz için harcamamalıyız diyoruz. Ama ticaretimizi de düşünmeliyiz. Antalya'ya farklı bir konsept kazandıracağız. Şubat veya mart ayında projenin maketi çıkar" dedi.

Proje çok riskli
Kamuoyundan Lara konusunda müthiş baskı geldiğini belirten Tamince, Lara ihalesini yatırımcı açısından "çok riskli" olarak nitelendirdi. Tamince, "Benim için 'yok onun, yok bunun arkadaşı' diyorlar ama şartnamede 70 bin metrekare imar hakkı veriliyor. 346 milyon YTL'lik yatırım yapılacak. Bu belki 500 veya 600 milyon YTL'ye çıkar. Projenin 3 yılda bitirilmesi lazım. Antalya kamuoyunun müthiş bir baskısı var. 'Ben tüm bu riskleri dikkate almıyorum' deme şansınız yok" diye konuştu.

Hiç kimseden kopya çekmeden farklı bir proje ortaya koyacaklarını belirten ünlü turizmci, "Lara'ya Disneyland'dan daha iddialı bir proje düşünüyoruz. Milyonlarca turist Lara'yı özel olarak görmek için gelecek diye iddia ediyorum. Bu proje Antalya tarihine geçecek bir projedir. Tarihe ismimi yazdıracak ve dünyada ismimizi öne çıkaracak bir projedir. Londra'da Hyde Park ne ise burada Lara Kent Parkı o olacak. Vatandaş pikniğini yapacak, atla gezecek, ağaçlar korunacak" dedi. Tamince, açılan dava sonuçlarını beklemeyeceklerini, projeden çekilmelerinin de sözkonusu olmadığını söyledi.

Kimsenin gölgesinde değiliz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'da Rixos Oteli'nde konaklamasını ve kendisiyle ilgili yakınlığının spekülasyon konusu edilmesini de eleştiren Tamince, "Kimsenin gölgesinde falan değiliz. Başbakan Erdoğan'ın buraya gelmesi bizim için bir şereftir. Başbakan'a olan yakınlığımız bizim için gururdur" diye konuştu. Tamince, "Lara'ya bir tek çivi bile çaktırmayız" şeklindeki söylemlere tepki göstererek, "Burası aşiret devleti değil" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/lara-projesiyle-tarihe-ismimi-yazdiracagim_48821.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!