Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Lara Kent'e Çifte 'İptal' Davası

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanlığı öncülüğünde yedi sivil toplum örgütü adına açılan davada tahsis kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talep edildi.

Radikal Gazetesi
Lara Kent'e Çifte 'İptal' Davası

amu arazilerinin yatırıma açılması amacıyla tahsise açılan Antalya Lara Kent Parkı ihalesi yargıya taşındı. Antalya'daki sivil toplum örgütleri, söz konusu alanın ihaleyle turizmci Fettah Tamince'nin sahibi olduğu Ude A.Ş'ye tahsis edilmesi kararının iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açarken; CHP teşkilatı ayrı bir dava açmaya hazırlanıyor.

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanlığı öncülüğünde yedi sivil toplum örgütü adına açılan davada tahsis kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talep edildi. Dava dilekçesinde şu görüşlere yer verildi:

"Mevcut koruma imar planları yok sayılarak, usulüne ve yasalara uygun yeni bir plan yapılmadan ihale yapılmıştır. Alan daha önce bilimsel ve teknik çalışmalar sonucu, alınan 2. derece doğal sit alanı olarak belirlenmiştir. Yapılan ihale, koruma amaçlı imar planları ve çevre düzenleme projelerinin hazırlanması, gösterimi, uygulanması, denetim ve müelliflerine ilişkin usul ve esaslara ait yönetmeliğiyle Turizm Teşvik Yasası'nın ilgili maddelerine göre usulsüzdür. Tahsis edilen alanın konumu, kıyıda olması, doğal özellikleri dikkate alındığında tahsis bedelinin komik bir bedel olduğu tartışmasızdır. İhale kararı uluslararası birçok sözleşmeye de aykırıdır."

Antalya CHP Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Sapan da, tahsise ilişkin kendilerinin bir-iki gün içinde dava açacağını söyledi. Sapan, söz konusu tahsisin yapılabilmesi için AKP tarafından adım adım bir senaryonun yürürlüğe konduğunu öne sürdü.

'Bu fiyata arsa bulunamaz'
AKP'li Büyükşehir Belediyesi'nin yapılaşma alanını 35 bin metrekareden 70 bin metrekareye çıkardığını öne süren Sapan, "Çünkü yapılacağı söylenen Disneyland benzeri projeler en az 50 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilebilir" dedi. Tahsisle söz konusu alanın bir dönümünün 6 bin YTL'ye geldiğini kaydeden Sapan, Lara gibi yerde bu rakamlara arsa bulmanın söz konusu bile olamayacağını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/lara-kente-cifte-iptal-davasi_48297.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!