Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Tarihi Leleg Yolu İlk Etabı...

Leleg Yolu Markası Tescillendi

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Kocadon, geçen mart ayında ilk etabı açılan Pedasa Antik Kenti Leleg Yolu Projesi'nin dünyanın en önemli kültür ve doğa yürüyüşü projelerinden biri olacağını, marka tescil sürecinin de tamamlandığını açıkladı.

yapi.com.tr
Leleg Yolu Markası Tescillendi

DHA'nın haberine göre, Bodrum İlçesinde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Bodrum Ticaret Odası'nın (BODTO) öncülüğünde Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle mart ayında açılışı yapılan Pedasa Antik Kenti Leleg Yürüyüş Yolu'nun, marka bir ürün olarak sunulabileceğini söyleyen Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, proje ile ilgili bilgiler verdi.

2009 yılında başlattıkları projede, turizmi geliştirip, çeşitlendirmek için öncelikle vizyon oluşturulması gerektiğini belirten Kocadon, "Bu proje tamamı bittiğinde dünyanın en önemli kültür ve yürüyüş turizmi projelerinden biri olacak. Bodrum'dan, Torba'dan, Gölköy'den, Konacık'tan Pedasa Kalesi'ne giden tarihi yollar ve eski köy yollarında maki-taş temizliği tamamlanarak 185 kilometrelik güzergahımızın yaklaşık 3'te ikisi kullanılabilecek hale getirilecek. Bu çerçevede yolun bakanlık onaylı ve kurallara uygun tescilli bir yol olarak tanıtılmasının öneminin bilinciyle Bodrum Leleg Yolu marka tescil süreci de tamamlanmıştır. Mart ayında açılan ilk etabın ardından diğer etaplarımızı da en kısa sürede hayata geçireceğiz" dedi.

Kocadon ayrıca belirlenen yürüyüş ve bisiklet güzergahları için işaretleme, levhalama, diri örtü temizliği ve kamp alanlarının çevre düzenlemelerinin yapılacağını belirterek yabancı dil destekli internet sitesi hazırlanacağını kaydetti. Akıllı telefon uygulaması, harita, broşür ve fuarlarda Bodrum'un yürüyüş yolları ile tanıtılmasının sağlanacağını vurgulayan Kocadon, Bodrum Leleg Yolu hakkında çeşitli toplantı ve çalışmalar yürütülmesi çalışmalarının turizm sezonuna kadar tamamlanacağını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/leleg-yolu-markasi-tescillendi_152717.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!