Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Limak'ın Yeni Çimento Yatırımı için Çinli Sinoma ile Anlaştı

Limak Çimento Grubu, 155 milyon dolar tutarında yatırımla Ankara’da kuracağı günlük 5,000 ton çimento üretim kapasitesine sahip Limak Anka Entegre Çimento Fabrikası için Çinli Sinoma ve Türk ortağı Sintek ile EPC (anahtar teslimi) müteahhitlik sözleşmesi imzaladı.

yapi.com.tr
Limak'ın Yeni Çimento Yatırımı için Çinli Sinoma ile Anlaştı

Limak Çimento, Ankara’nın Polatlı ilçesinde kuracağı ve yıllık 1,44 milyon ton klinker ile 1,8 milyon ton çimento üretim kapasitesine sahip olacak yeni fabrikası için Çinli Sinoma ile EPC müteahhitlik sözleşmesi imzaladı. Limak Anka Entegre Çimento Fabrikası ismini taşıyacak olan yeni tesis, 236 bin metrekare genişliğe sahip bir arazi üzerine kurulacak. 2013 yılında ÇED olumlu belgesini alan yeni fabrikanın inşaatı aşamasında 1.000 kişiye, operasyon aşamasında ise 200 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor. Projenin, inşaat ve montajının yaklaşık 20 ay sürmesi ve 2017 yılının ilk çeyreği sonunda tamamlanması hedefleniyor. Toplam yatırım tutarının yüzde 85’i Çin ihracat kuruluşu sigortası aracılığı ile 3 yılı ödemesiz olmak üzere toplam 13 yıl vadeli kredi, kalan yüzde 15’i ise öz kaynaklardan sağlanacak.

İmza töreni öncesinde konuşan Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, çimento grubunun temel hedeflerinden birisinin de uluslararası pazarlarda global ölçekte bir oyuncu olmak olduğunu vurgulayarak, “2017 yılında 4 ayrı ülke ve 3 farklı kıtada faaliyet gösteren bir çimento şirketi haline gelmeyi hedefliyoruz. Yatırımına başladığımız Anka Fabrikası son derece teknolojik ve çevre dostu bir fabrika olacak. Mevcut tesislerimizde ve yeni yatırımlarımızda bu değerlere azami özen gösteriyoruz” dedi.

Projenin anahtar teslimi müteahhitliğini üstlenen Çinli Sinoma’nın Yönetim Kurulu Başkanı Song Shoushun ise Sinoma’nın çimento sektöründe dünyanın önde gelen müteahhitlerinden birisi olduğunu vurgulayarak, “Limak’ın çimento sektöründeki bu hızlı büyümesine stratejik bir ortak olarak katkı koymak istiyoruz. Ankara’da günlük 5,000 tonluk çimento üretim kapasitesine sahip olacak bu fabrika stratejik işbirliğimizin bir başlangıcı olacak” şeklinde konuştu.
 
Limak’ın toplam 10 çimento fabrikası, 17 hazır beton tesisi var

• 2000 yılında Kurtalan Çimento’yu satın alarak çimento sektörüne giren Limak’ın toplam 10 çimento fabrikası, 17 hazır beton tesisi bulunuyor.

• Limak Çimento’nun Afrika’da Fildişi Sahilleri ve Mozambik’te de yeni başlayan çimento yatırımları mevcut.

• Sinoma, 2014 cirosu 3,8 milyar dolar olarak gerçekleşmiş, dünyanın önde gelen çimento ekipman tedarikçilerinden biri konumunda.

• Yüzde 100 Türk sermayeli Sintek, yurt içi ve yurtdışında endüstriyel tesis kurulumu konusunda sektöründe önde gelen firmalar arasında yer alıyor. Şirket ayrıca Türkiye çimento sektörüne hizmet veren müteahhit kuruluşlar arasında en yüksek pazar payına sahip.

• Projenin finansman sürecinde Çin ihracat kredi kuruluşu Sinosure’un  Sigortası ile dünyanın en büyük bankası ICBC yer alıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/limakin-yeni-cimento-yatirimi-icin-cinli-sinoma-ile-anlasti_131390.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!