Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Londra, 6 Noktada Olimpik Taaruza Geçiyor

Londra Kalkınma Ajansı (LDA), 2012 Olimpiyat Oyunlarını ağırlayacak olan Olimpik Park’ı çevreleyen çöküntü bölgelerini, altı farklı kamusal projeyle dönüştürmeyi planlıyor. “Mültimilyarlık” bir yatırım alanı olan Olimpik Park’a, 15 dakikalık yürüme mesafesinde, “tehlikeli”, “atıl” ve “terk edilmiş” alanlar bulunmasının yarattığı endişeyle LDA, 6

yapi.com.tr
Londra, 6 Noktada Olimpik Taaruza Geçiyor

Londra Kalkınma Ajansı (The London Development Agency - LDA), 2012 Olimpiyat Oyunlarını ağırlayacak olan Olimpik Park’ı çevreleyen çöküntü bölgelerini, altı farklı kamusal projeyle dönüştürmeyi planlıyor.

“Mültimilyarlık” bir yatırım alanı olan Olimpik Park’a, 15 dakikalık yürüme mesafesinde, “tehlikeli”, “atıl” ve  “terk edilmiş” alanlar bulunmasının yarattığı endişeyle LDA6 farklı kamusal alanda, 12.4 milyon poundu (yaklaşık 30 milyon lira) bulan bir dönüşüm projesine girişti.

Olimpik Park’ın çevresinde yapılması planlanan 6 saçak projeye, LDA’nın 27 Ocak 2010 Çarşamba günü gerçekleşecek yönetim kurulu toplantısında kaynak aktarılmasına oybirliğiyle karar verildi.

LDA ayrıca, Hackney Wick ile Fish Island'da kamusal alanın iyileştirilmesine ve Three Mills Green ile Olimpik Park arasında da yeni bağlantıların oluşturulmasına kaynak sağlayacak. Son olarak, saçak alanlar arasında kamusal sanat projelerine yer verilmesi planlanıyor.

Bu proje vesilesiyle, çoktandır beklenen Olimpik Park miras planını ayrıntılandıran bir plan başvurusu yapılması da düşünülüyor.

LDA’nın kaynak ve performans grup yöneticisi Andrew Travers, “2010 Olimpiyat Oyunları’nın, doğu Londra'ya gerçek ve kalıcı faydalar sağlayacağı, baştan beri Londra’nın olimpik vizyonunun merkezinde yer alıyordu” diyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/londra-6-noktada-olimpik-taaruza-geciyor_75985.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!