Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

M. Emre Çamlıbel: Dar Gelirlileri Ev Sahibi Yapmak için Kamu ve Özel Sektör Birlikte Çalışmalı

Halkımızın özlemidir; küçük de olsa, kiradan kurtulup kendi evinde oturmak. Ancak bir ev alabilmenin giderek zorlaştığı böylesine bir ortamda köyden kente göçü durdurmak da mümkün değilken, dar gelirli vatandaş bırakın konut sahibi olmayı kirasını bile ödeyemediği binalara sadece dışarıdan bakıyor. Bakmakla da kalmayıp gidip kendine muhkem bir

Zaman Gazetesi
M. Emre Çamlıbel: Dar Gelirlileri Ev Sahibi Yapmak için Kamu ve Özel Sektör Birlikte Çalışmalı

br />
Mühendis olmayı hep istedim

Her zaman ilk tercihi mühendis olmak olan Çamlıbel, Soyak Holding'in 15 şirketinin yönetim kurullarında görev yaparken bile kendisini hâlâ şantiye mühendisi olarak hissediyor. Detaylara takılan ayrıntıcı bir yönetici olan Emre Çamlıbel, başarılı yönetici olmak için mutlaka bazı özelliklere sahip olunması gerektiğini, bu sebeple de iç eğitime önem verdiklerini söylüyor. "Eğitim, uzak görüşlülük, analiz kabiliyeti ve şans da önemli ama çalışkan olmak her birinden daha da önemli." diyen Çamlıbel'in kendisi de çok çalışıyor. Emekli olduğunda öğretim görevlisi olmayı isteyen Soyak Holding CEO Vekili bir yandan doktora yaparken, diğer yandan üniversitede ders veriyor. Yaptığı işi ciddiye almayanlara kızan Emre Çamlıbel, "Beni kızdıranları da anlamaya çalışırım." diyor.

Şehir nasıl çirkinleştirilir, İstanbul nasıl bir şehirdir?

Yanlış ve çirkin yapılaşmayla ilgili o kadar çok hikâye var ki! Her gün bir yeni gökdelen şehrin sokaklarında yükselirken bu binaların şehri ne kadar çirkinleştirdiğinden doğal ortamı bozduğuna kadar pek çok düşünce geçiyor insanın aklından. Çamlıbel'e aklımdan geçenleri soruyorum, cevaplandırıyor: "Yoğun şehirleşmenin kentin doğal iklimini etkilediğini, rüzgârını kestiğini, şehri çirkinleştirdiğini, atık suyu ve karbon salınımını artırdığını hepimiz biliyoruz. Yoğunluğun trafikte can tehlikesi oluşturduğunu da görüyoruz. Ancak bütün bunlara rağmen birlikte yaşamanın getirdiği tasarrufu, avantajları da biliyoruz. 10 binaya ayrı ayrı altyapı yapmak ve çevreye zarar vermek yerine ortak kullanımla çevreyi korumak daha doğru bir yaklaşım.

İyi bir şehirleşmede insan yoğunluğuna bağlı olarak yeşil alan, sosyal ortam ve ulaşım imkanı sağlamak durumundasınız. İstanbul'u şehircilik açısından değerlendirir ve notu kaç olur derseniz; bu kocaman şehri bir notla tanımlamak da mümkün değil. Bazı bölgeleri farklı açılardan gelişmişken diğer bazı bölgeleri daha başka açılardan gelişmiş oluyor. Ancak İstanbul şehir nüfusunun ihtiyacı olan yeşil alana sahip olmadığını söyleyebiliriz. Ayrıca bazı yerlere yan yana çok sayıda alışveriş merkezi yapılıyor; dolayısıyla hiçbiri iyi iş yapamıyor ya da düzenleme ve iyileştirme ardından geliyor. Örneğin Levent ve Maslak'a önce yüksek binalar yapıldı, ardından metro yapımına başlandı. İstinye Park da bir alışveriş merkezi olarak konumlandırıldı. Bu yapılar trafik sorununun çözülmesini de beraberinde getirdi."

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/m-emre-camlibel-dar-gelirlileri-ev-sahibi-yapmak-icin-kamu-ve-ozel-sektor-birlikte-calismali_71789.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!