Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Maden Ocakları Hafriyatla Rehabilite Edilecek

İstanbul’da madencilik faaliyetleri nedeniyle doğal yapısı bozulan Ömerli ve İmrahor’daki araziler hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıkları ile doldurularak rehabiliteye hazır hale getirilecek.

yapi.com.tr
Maden Ocakları Hafriyatla Rehabilite Edilecek

İstanbul’da madencilik faaliyetleri nedeniyle doğal yapısı bozulan Ömerli ve İmrahor’daki araziler hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıkları ile doldurularak rehabiliteye hazır hale getirilecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında konuyla ilgili görüşlerini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili M. Ergün Turan, işlevini tamamlamış maden ocaklarının yeniden ağaçlandırılmadan önce hafriyatla doldurularak ağaçlanmaya hazır hale getirildiğini söyledi.

İBB'nin web sitesinde yer alan habere göre, “Hafriyat döküm sahaları İstanbul için bir küflet değil, nimet. Aksi taktirde kaçak dökümleri önleme şansımız yok” diyen Ergün Turan, Başkan Kadir Topbaş döneminde hafriyat ve inşaat yıkıntılarının dökümünün kontrol altına alındığına ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şirketi İSTAÇ’ın bu işi üstlenerek kaçak dökümleri önlediğine dikkat çekti. İstanbul’da özellikle Anadolu yakasında döküm sahalarının azlığının çok ciddi bir sorun olduğunu ve bu nedenle hafriyat yüklü kamyonların köprüyü geçerek Avrupa yakasındaki döküm alanlarına kadar gitmek zorunda olduğunu vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

“Geçmişte kötü işletilen maden ocakları hafriyet dökümünün ardından ağaçlandırılarak İstanbul’un ekolojisine yeniden kazandırılıyor. Bu nedenle Çevre ve Orman Bakanlığı ile yapılan üst düzey görüşmelerde bu alanların belediyemiz tarafından rehabilite edilmesini özellikle talep ettik. Böyle önemli bir çalışmanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolünde yapılması lazım. Döküm sahalarını kontrol altında tutmazsak, özellikle kırsal bölgelerde hafriyat ve moloz dökümünü kontrol altında tutamayız.”

AK Parti Grup Bşk. V. M. Ergün Turan, dökümlerin İSTAÇ şirketinin denetiminde bilimsel yöntemlerle yapıldığını ve kimyasal maddelerin hafriyat alanlarına dökülmesinin söz konusu olmadığını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Meclis Üyelerinin oylarına sunulan rapor, oy çokluğuyla kabul edildi.

ETİKETLER: kurum çevre kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/maden-ocaklari-hafriyatla-rehabilite-edilecek_86367.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!