Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Maliye Bakanı Şimşek: Kamu Projeleri Yapılırken Dolaylı Olarak Garanti Sağlanıyor

Maliye Bakanı Şimşek, ''Kamu projeleri yapılırken dolaylı olarak garanti sağlanıyor. Uluslararası arenada bu garantinin çok açık ve net bir şekilde olması maliyetleri aşağıya çekiyor'' dedi.

yapi.com.tr / AA
Maliye Bakanı Şimşek: Kamu Projeleri Yapılırken Dolaylı Olarak Garanti Sağlanıyor

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin 60. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Sheraton Otel'de verilen resepsiyona katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazetecilerin İstanbul'a yapılacak 3. köprüyle ilgili sorularına, Karayoları Genel Müdürlüğünün özel bir kurum haline geldiğini belirtti. Hazine Müsteşarlığının garantisi için yasal bir çerçeve gerektiğini belirten Şimşek, kamu projelerinin yapılırken dolaylı olarak garanti sağlandığını söyledi.
    
''Uluslararası arenada bu garantinin çok açık ve net bir şekilde olması maliyetleri aşağıya çekiyor'' diyen Şimşek, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 3. boğaz köprüsü ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının bir düzenleme yapacağını bildirdi.

Şimşek, ''Sadece bu hususlar değerlendiriliyor, dedim. Bugünkü bir gazeteye söylediğimde 'bunlar yapılacak, yapıldı' demedim. Sadece 'bu hususlar da değerlendiriliyor' dedim. Bu konu yanlış anlaşılmasın, sadece değerlendirilen hususlardan bir tanesi diye söyledim. Yasa gerekir derken de özel bütçeli kurum ile Hazine Müsteşarlığı arasındaki ilişkiden dolayı söyledim'' diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/maliye-bakani-simsek-kamu-projeleri-yapilirken-dolayli-olarak-garanti-saglaniyor_90550.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!