Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Malzeme, Standartlar ve Kalite Paneli: Karbon Salınımlarının Yüzde 40’ından Sorumlu Sektörün Aktörleri Konuştu

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi önderliğinde, 5. Ulusal Yapı Malzemesi Kongresi, 3-5 Kasım 2010 tarihleri arasında İTÜ Taşkışla binasında gerçekleştirildi. Kongre kapsamında düzenlenen ‘Malzeme, Standartlar ve Kalite Paneli’nin oturum başkanlığını Prof. Dr. Murat Eriç yaptı.

yapi.com.tr
Malzeme, Standartlar ve Kalite Paneli: Karbon Salınımlarının Yüzde 40’ından Sorumlu Sektörün Aktörleri Konuştu

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi önderliğinde, 5. Ulusal Yapı Malzemesi Kongresi, 3-5 Kasım 2010 tarihleri arasında İTÜ Taşkışla binasında gerçekleştirildi.

Kongre kapsamında düzenlenen ‘Malzeme, Standartlar ve Kalite Paneli’nin oturum başkanlığını Prof. Dr. Murat Eriç yaptı. Panel konuşmacıları ise; Bayındırlık ve İskan Bakanlığının Yapı Standardı ve Mevzuat Birimi’nden Neval Aksoy, İMSAD İnşaat Malzemesi ve Sanayicileri Derneği’nden Selda Başbuğoğlu, KalDer Kalite Derneği’nden Ahmet Hamdi Doğan, Türk Standartları Enstitüsü’nden Şadiye Gencer, Türk Yapısal Çelik Derneği’nden Selçuk Özdil, Türkiye Prefabrik Birliği’nden Orhan Manzak, Türkiye Hazır Beton Birliği’nden Selçuk Uçar’dı.

Oturum Başkanı Murat Eriç’in açılış konuşmasının ardından panelistlere yönelttiği sorular ile devam eden panelin ilk konuşmacısı Selda Başbuğoğlu, Türkiye’de tasarım faaliyetleri bağlamında tasarımcının kritik bir noktada bulunduğunu, yatırımcının kafasında bir takım fikirlerin var olduğunu ve bu fikirler kapsamında tasarımcıyı yönlendirmeye çalıştığını belirterek sözlerine başladı. Bu anlamda farkındalık konusunun büyük önem ifade ettiğini savunan Başbuğoğlu, tüketicinin de yatırımcının fikirlerini etkilediğini, farkındalık kavramının tasarım faaliyetleri dahil olmak üzere her adımda karşımıza çıktığını sözlerine ekledi. Üreticilerle mimarlar arasındaki ilişkinin daha sistemli olması gerektiğini aktaran Başbuğoğlu, denetim konusuna da değindi.

Başbuğoğlu’ndan sonra söz alan Neval Aksoy ise, öncelikle bir mimar olarak, meslektaşlarının yürürlükte olan mevzuatlara, yurtdışında gündemde olan konulara duyarlı olmalarının ve takipte bulunmalarının önemli olduğunu söyledi. Daha sonra ‘kalite’ kavramına değinen Aksoy, Bakanlığın çalışmalarının, tasarımcı, üretici, müteahhit gibi söz konusu zincirde yer alan bütün aktörleri ilgilendirdiğini ifade etti. Yapı Malzemeleri Yönetmeliği hakkında detaylı bilgi veren Aksoy, “Malzemede kalite hem standartlar aracılığıyla hem de ürünün üretim aşamasında sağlanıyor. Kalite denetimi, ürün piyasaya çıktıktan sonra da 81 ilde denetim görevlileri tarafından yapılıyor” dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/malzeme-standartlar-ve-kalite-paneli-karbon-salinimlarinin-yuzde-40indan-sorumlu-sektorun-aktorleri-konustu_83743.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!