Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Malzeme, Standartlar ve Kalite Paneli: Karbon Salınımlarının Yüzde 40’ından Sorumlu Sektörün Aktörleri Konuştu

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi önderliğinde, 5. Ulusal Yapı Malzemesi Kongresi, 3-5 Kasım 2010 tarihleri arasında İTÜ Taşkışla binasında gerçekleştirildi. Kongre kapsamında düzenlenen ‘Malzeme, Standartlar ve Kalite Paneli’nin oturum başkanlığını Prof. Dr. Murat Eriç yaptı.

yapi.com.tr
Malzeme, Standartlar ve Kalite Paneli: Karbon Salınımlarının Yüzde 40’ından Sorumlu Sektörün Aktörleri Konuştu

BR>


Orhan Manzak, sektörün bir bileşeni olarak önüretimli eleman üreten firmaların, mimari tasarım sonrasında sürece dahil olduğunu, yatırımcı firmanın talebine göre, tasarım sonrasında sistem seçimi kısmında, sürece eklemlendiklerini ifade etti. Önüretimli elemanların avantalarını sıraladıktan sonra,  söz konusu sistemin kontrollü üretim sistemi olduğunu aktaran Manzak, sunumunda ayrıca önüretimli elemanların dayandığı standartlar konusunda yaşanan sıkıntılara da yer verdi.

Kalite ve güvenirlik bakımından ciddi bir sistem kurduklarını belirten Selçuk Özdil ise Türkiye’de birincil isteğin binanın sağlam olması olduğunu söyledi. Malzemenin öncelikle mimari ile bağlantılı olduğunu dile getiren Özdil, beton ya da çelik malzeme tercihinin tek başına bir anlam ifade etmediğini, asıl olanın malzeme ile mimarinin uyumu olduğunu belirtti. Sürdürülebilirlik konusuna “Doğru malzemeyi, doğru yerde ekonomik kullanmak”  şeklinde yorum getiren Özdil, mimarlarımızın çelik malzeme kullanımını konusunda yeterli donanıma sahip olmadıklarını söyledi. Karbon salınımlarının yüzde 40’ından sorumlu bir sektörün tasarımcıları olarak panelde bulunduklarına dikkat çeken Özdil, daha üst ölçekten bakmanın faydalı olacağını belirtti.



TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/malzeme-standartlar-ve-kalite-paneli-karbon-salinimlarinin-yuzde-40indan-sorumlu-sektorun-aktorleri-konustu_83743.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!