Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Malzeme, Standartlar ve Kalite Paneli: Karbon Salınımlarının Yüzde 40’ından Sorumlu Sektörün Aktörleri Konuştu

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi önderliğinde, 5. Ulusal Yapı Malzemesi Kongresi, 3-5 Kasım 2010 tarihleri arasında İTÜ Taşkışla binasında gerçekleştirildi. Kongre kapsamında düzenlenen ‘Malzeme, Standartlar ve Kalite Paneli’nin oturum başkanlığını Prof. Dr. Murat Eriç yaptı.

yapi.com.tr
Malzeme, Standartlar ve Kalite Paneli: Karbon Salınımlarının Yüzde 40’ından Sorumlu Sektörün Aktörleri Konuştu

BR>
Hazır Beton’un ülkemizde gelişim sürecini aktaran Selçuk Uçar, hazır betonun sudan sonra dünyada en fazla tüketilen malzeme olduğunu söyledi. Hazır beton konusunda, malzemenin yapısının, kalitesinin, avantaj ve dezavantajlarının bilmesinin önemli olduğunu anlatan Uçar, sunumunda ayrıca ‘betonlaşma’ kelimesinin doğru kullanılmasını istediğini de ifade etti. Uçar, “Her malzemenin doğru kullanılacağı bir yer vardır. Önemli olan doğru malzemeyi, doğru yerde, çevreye olan etkilerini düşünerek kullanmaktır” dedi. Türkiye’nin ilk hazır beton tesislerinin 1970’lerde kurulduğunu anlatan Uçar, 1988 senesinde Hazır Beton Birliği’nin kurulduğunu dile getirdikten sonra Türkiye’nin Avrupa ülkeleri içerisinde en fazla hazır beton üreten ve tüketen ülke olduğuna dikkat çekti.



Ahmet Hamdi Doğan, inşaat sektöründe son yıllarda meydana gelen büyümeye dikkat çekerek, “arz artınca talep seçici olmaya başladı. Bu noktada bir çelişki doğuyor: Kalite mi? Beğeni mi? Bu noktada tasarım konusunda ‘yenileşim (innovation)’ kavramı önemli” dedi. Malzemenin standartlarına dair temelleri oluşturmadan önce yönetimin kalitesine odaklanmanın gerekli olduğunu anlatan Doğan, “Kalite sadece maliyete ya da teknolojiye bağlı bir unsur değildir. Bu anlamda yatırım yapmamız gereken ‘yenileşim’dir. Hala sıra sıra konutlar yapmakta ısrar ediyoruz, halbuki açığımızı kapatmamız gerekiyor. Yeni teknolojilere, sürdürülebilir ve sağlıklı ürünlere yönelmeliyiz” dedi.

Son panelist olan Şadiye Gencer ise insanların yapılardan beklentilerini dile getirerek bu beklentilerin coğrafyanın şartlarına göre standartlaştırılması gerektiğini söyledi. Herhangi bir yer için çevresel etki şartlarının ne olduğu, tasarlanan yapının ömrü, ne şekilde kullanılacağı gibi soruların önemine vurgu yapan Gencer, şartname hazırlanırken dikkate alınması gereken unsurları da sıraladı.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/malzeme-standartlar-ve-kalite-paneli-karbon-salinimlarinin-yuzde-40indan-sorumlu-sektorun-aktorleri-konustu_83743.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!