Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

MARBLE 15'inci Kez Açıldı

İzmir'in gururu ve dünya buluşmasına ev sahipliği yaptığı MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 15'inci kez kapılarını açtı. Ege'nin 4 ilinin valisinin katılımıyla ziyarete açılan fuar, 4 gün açık kalacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dünyanın ikinci büyüğü olan mermer fuarını birinci yapmak için sergileme

Yeni Asır Gazetesi
MARBLE 15'inci Kez Açıldı

br />
Kutluyorum

Açılış töreninin son konuşmasını yapan İzmir Valisi Cahit Kıraç, kentin daha geniş fuar alanları kazanması gerektiği görüşünde olduklarını söyledi. İzmir olarak rekabet gücünün artması için MARBLE'nin büyümesi gerektiğini belirten Kıraç, "Her yıl gururumuz olan MARBLE, katılımcı sayısı açısından göğsümüzü kabartıyor. Fuarın tüm katılımcılarını gösterdikleri üstün gayret nedeniyle kutluyorum" şeklinde konuştu.

Vali çıkarması

MARBLE'nin açılış törenine İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın yanısıra Manisa Valisi Celaleddin Güvenç, Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ve Afyon Valisi Haluk İmga katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ev sahipliği yaptığı törene hükümet adına AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu da katıldı. Törende İzmir'in öndegelen işadamları ve meslek odası temsilcileri de hazır bulundu.

Ebru sanatı mermerle buluştu

Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nın en ilgi çekici standlarından biri ise Estetik Ebru eserlerini sergilendiği stand oldu. İzmirli kadın girişimci ajans sahibi Saadet Erciyas, geleneksel el sanatlarımızın en güzel uygulamalarından olan ebru sanatını, mermer ve doğal taşla buluşturdu. 'Estetik Marbling' adıyla hazırlanan ürünlerde ebru sanatının birbirinden güzel geleneksel desenleri mermere ve doğaltaşa uygulandı. Atölye çalışmalarını ebru sanatçısı Kadriye Sayınbatur'la birlikte gerçekleştiren Saadet Erciyas, "Su ve mermer, ebruyla yepyeni bir eseri ortaya çıkardı" dedi. Ebru sanatının kağıda, ipeğe, cama uygulanabildiğini, mermer yüzeye uygulamayla ilgili daha önce yapılmış hiçbir örneğin olmadığı belirten Erciyas, "Yaptığımız çalışma bir kadın girişimciliği olarak tanımlanabilir. Ebru sanatının sabır işi olduğunu, yapanlar iyi bilir. Mermere ebru uygulamak da en az bir o kadar sabır işi. Ebru teknesinden ortaya çıkan ürünlerin, bu işe gönül veren kadınlarımız için gelir sağlayacağına inancımız tam. Sonuçta hedefimiz ihracat. Üretimimiz mermerle de sınırlı değil. Dekoratif mermer objelerin yanı sıra ürettiğimiz ipek fularlar da büyük ilgi görüyor" diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/marble-15inci-kez-acildi_67699.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!