Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Mardin Marka bir Şehirdir''

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Mardin'deki 'Tarihi Dönüşüm Projesi'nin çok önemli olduğunu belirterek, ''Mardin bir marka şehridir, Başka yerde yapmakla, burada yıkmakla övünüyoruz'' dedi.

yapi.com.tr / AA
''Mardin Marka bir Şehirdir''

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Mardin'deki 'Tarihi Dönüşüm Projesi'nin çok önemli olduğunu belirterek, ''Mardin bir marka şehridir, Başka yerde yapmakla, burada yıkmakla övünüyoruz'' dedi.

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) tanıtım gezisi kapsamında Mardin'de bulunan Bakan Yılmaz, Vali Yardımcısı Şenol Koca'dan Tarihi Dönüşüm Projesi ile ilgili bilgi alarak çalışmaları yerinde inceledi.

Bakan Yılmaz, projenin tarihi bir proje olduğunu, projenin hayata geçirilmesinde büyük emekleri olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiklerini ifade ederek, ''Bu basit bir proje değil, çok önemli bir projedir. Mardin'de birçok yeni yapı yıkıldı. Ama göze kötü gelen kalan diğer binalar da yıkılacak. Tarihi kentte yeni yapı kalmasın istiyoruz. TOKİ burada yeni evler yapıyor. Buradaki insanlarımız da mağdur olmamış olur. Mardin marka bir şehirdir. Başka yerde yapmakla, burada yıkmakla övünüyoruz'' dedi.

Mardin film platosu oluyor

Vali Yardımcısı Koca da, Mardin'deki 'Tarihi Dönüşüm Projesi'ne 2009 yılında başlandığını ve projenin devam ettiğini söyledi.

Projenin amacının öncelikli olarak SİT alanı içerisinde bulunan betonarme binaların ortadan kaldırılması olduğunu anlatan Koca, şöyle konuştu:

''Mardin'in eski haline gelmesini istiyoruz. Mardin'in turizm ile kalkınmasını istiyoruz. Bu amaçla 2023 vizyonunu belirledik. Kısmet olursa UNESCO'nun dünya kültür miras listesindeki şehirler arasında bulunacak. Şu ana kadar 37 bina yıktık. Bakanlığınızın gönderdiği 7.5 milyon lira ile kamulaştırma çalışmalarını devam ettiriyoruz. Kamulaştırma işlemlerini tamamladığımız 87 bina var, bunlardan 12 tanesinin mahkeme işlemleri sürüyor. Diğerleri ile ilgili çalışmalarımız sürüyor.''

Kültür Bakanlığının film platosu ile ilgili bir çalışması bulunduğunu ifade eden Koca, bununla ilgili sekiz şehir seçildiğini, öncelikli dört il arasında Mardin'in de bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Mardin'de film platosu kurulacak. Haziran ayında Hollywood'dan bir film ekibi geliyor. Türkiye prodüksiyonu bütçesi 30 milyon dolar. Bu bütçenin en az 3 milyon doları Mardin'de kalacak. 15 Haziran itibarıyla filme başlanacak. Hemen akabinde de Hindistan'dan bir film gelecek. Onlar da yaklaşık 10 hafta burada kalacak 300 kişilik bir ekiple geliyorlar. Tarihi filmlerin çekilmesi için öncelikle elektrik ve telefon kablolarının yer altına alınması gerekir. Bunun için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. 120 hektarlık alanda telefon ve elektrik kablolarını yer altına alacağız.''

Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu da TOKİ ile bin 440 konutluk bir proje anlaşması yaptıklarını ve bunların yer tespiti çalışmalarının gerçekleştirildiğini, yıkımı yapılacak 570 modern yapının TOKİ binalarına nakledileceğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mardin-marka-bir-sehirdir_87130.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!