Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Marmaris’te Zorunlu Kentsel Dönüşüm

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te yeni bina yapılacak boş arsa bulmakta yaşanan sıkıntı nedeniyle eski binalar yıkılarak yenileri yapılıyor.

yapi.com.tr
Marmaris’te Zorunlu Kentsel Dönüşüm

Habertürk’te yer alan habere göre, Ege'nin güney ucunda bulunan ve 1980'li yıllardan sonra turizm faaliyetinin hızla artış gösterdiği Marmaris'te, aynı oranda yapılaşma da oluştu. Bir tarafı denize, arkası ise dağlara dayanmış olması nedeniyle genişleme imkanı bulunamayan ilçede son yıllarda yeni binaların yapılabileceği arsa sayısı oldukça azaldı.

Arsa sıkıntısı emlak fiyatlarını artırdı

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, arsa sıkıntısı nedeniyle ilçede ev ve kira fiyatlarının arttığını söyledi.

Özel çevre koruma, arkeolojik ve doğal sit ile korunan köylerin bugüne kadar imara açılmamış olması nedeniyle Marmaris'in köylere doğru genişleyemediğini dile getiren Akkuş, bundan dolayı sürekli ilçe merkezine yığılmalar olduğu için arsaların tükenme noktasına geldiğini kaydetti. Akkuş, bölgede planların gecikmesi nedeniyle fiyatların tavan yaptığını vurguladı.  

Bu sıkıntılardan dolayı inşaat firmalarının yeni arayışlara girdiklerini anlatan Akkuş, şunları kaydetti: ''Arsa bulamayan inşaat firmaları eski binalarda daire ve dükkanları bulunanlarla anlaşıyor ve bu binaları yıkıp yerine yenilerini yapıyor. Bu sayede Marmaris'te zorunlu olarak bireysel kentsel dönüşüm başladı. Bu durum binaların yenilenmesinin yanı sıra yeni konutların deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılması açısından da önemli. Ancak bu dönüşümde binalar eski ölçülerinde ve yasal standartlarında yapılmalı. Yasal olmayan ilaveler eklenmemeli.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/marmariste-zorunlu-kentsel-donusum-_104145.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!