Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mavi Göl, Çamur Göle Dönüştü

Giresun'un Dereli ilçesinde bulunan doğa harikası, sodalı mavi göl DSİ'nin yaptığı bir çalışma sonucunda çamurlu göl haline geldi.

yapi.com.tr
Mavi Göl, Çamur Göle Dönüştü

Giresun'un Dereli ilçesinde bulunan sodalı olması ve şelaleleriyle ünlü Mavi Göl, hafta sonu çamurlu hale geldi. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan gölde yaşanan kirlilik ziyaretçilerin ve yöre halkının tepkisini çekti. İlçeye bağlı Pınarlar Köyünde DSİ tarafından yapılan bir tahkimat çalışması sırasında gölü besleyen dereye molozların karışması sonucu kirlendiği tespit edilen Mavi Göl, Valilik devreye girince temizlenerek eski haline kavuşturuldu.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; Giresun Valisi Enver Ünlü, vatandaşların ve ziyaretçilerin tepkisi üzerine harekete geçerek, “Pınarlar Köyünde kısa süreli bir çalışma esnasında Mavi Göl'de meydana gelen olumsuzluğun giderilmesi için konu tarafımdan bizzat takip edilmek suretiyle çözümlenmiştir. Çok kısa bir sürede Mavi Göl tekrar eski haline kavuşturulmuştur.” diye açıklama yaptı.

“Koruma altında olduğunu bilen yok”
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Buranın korunup gelecek nesillere miras olarak bırakılması için 2015 yılında planlar yapılmış ve hayata geçirilmişti. Plana göre şelaleler de ‘Hassas Koruma Alanı’ içine dâhil edilmişti. Bunu DSİ'nin bağlı olduğu Bakan biliyor ama bağlı kurum ve kuruluşları bilmiyor. Bin 800 metre boyunca traverten ve şelalelere sahip bu tabiat parkının görmezden gelinerek hem de turizmin en faal olduğu dönemde bölgede yapılan tahkimat çalışmalarıyla molozla, çamurla kirletilmesi tam anlamıyla faciadır.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mavi-gol-camur-gole-donustu_191794.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!