Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Meclis Başkanlığı'ndan "Parka Rezidans" Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın gündeme getirdiği Seğmenler Parkı’ndaki inşaat çalışmasıyla ilgili sorulara, Meclis Başkanlığı yanıt verdi.

yapi.com.tr
Meclis Başkanlığı'ndan "Parka Rezidans" Açıklaması

Yeni başkanlık konutu inşaatı için ağaç kesme ve taşıma işlemlerine Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nca izin verildiğini açıklayan TBMM yönetimi, “Resmi Konut yapılacak olan yer, Seğmenler Parkı sınırları dışında kalmakta olup, Seğmenler Parkı ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Seğmenler Parkı’nın ve buradaki ağaçların zarar görmesi söz konusu değildir” dedi.

Hürriyet'in haberine göre, Meclis Başkanlığı, “Yeni konut, yıkılan eski konutun yerine yapılacaktır. İlgili bütün kurumlardan mevzuata uygun olarak gerekli tüm izinler alınmıştır” görüşünü bildirdi. Yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Bina ömrünü tamamlamıştı

“TBMM Resmi Konutu olarak kullanılan yapı; 1984 yılından önce Yunan Sefareti olarak kullanılmış ve 3 Ocak 1984 tarihinde TBMM Başkanlığı’na tahsis edilmiştir. TBMM Başkanları bu mekanı genel olarak ikametgah yerine, temsil ağırlama amacıyla kullanmaktadır. Mevcut binanın; yapısal ömrünü tamamlamış olması, tadilat ve onarımların kullanım amacı için yeterli olamaması, mekanlarının darlığı ve temsil ve ağırlama faaliyetleri açısından gereken hizmeti sunamaması nedeniyle yıkılması, yerine günün ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni bir binanın yapılması için TBMM Başkanı’na yetki verilmiştir.

Projede yeşil var

Bu yetki çerçevesinde, Türk mimarisine uygun ve çevresindeki yeşil bitki örtüsünü ve ağaçları koruyacak bir proje hazırlanmıştır. Ankara 2 nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda imar planı onanmış ve Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ilan panosunda 30 gün süreyle askıya çıkartılmıştır. Ankara 1 nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, mimari projelerinin 2863 sayılı yasa açısından uygun olduğu onaylanmıştır.

Çankaya ruhsat verdi

Çankaya Belediyesi’ne ruhsat için başvuruda bulunulmuş, fore kazık-iksa için yapı ruhsatı 25 Nisan 2013 tarihinde alınmıştır. Fore kazık- iksa işi tamamlanmış olup, önümüzdeki günlerde üst yapının yapımına başlanılacaktır. Arsada 14 adet çeşitli türde ağacın alandan uzaklaştırılmasına ihtiyaç hasıl olmuş, bu kapsamda ağaçların yaşı ve özellikleri ile taşınması mümkün olan 12 ağaç taşınmış, diğer 2 ağaç ise kesilmiştir. Ayrıca korunması gerekli ağaçlardan dolayı mimari projenin akslarında revizyonlar yapılmış ve yıkım esnasında doğal alanın mümkün olduğunca zedelenmemesine özen gösterilmiştir.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/meclis-baskanligindan-parka-rezidans-aciklamasi_111007.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!