Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mimarlardan Geceyarısı Ağaç Operasyonuna Tepki!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, "insanların tepkisinden korkan Ankara Büyükşehir Belediyesi Şentepe teleferik hattı için 40 yıllık ağaçları gece yarısı operasyonu ile keserken", Seğmenler Parkı'nda da Meclis Başkanına rezidans yapılması için ağaçların kesildiğini söyledi.

yapi.com.tr
Mimarlardan Geceyarısı Ağaç Operasyonuna Tepki!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şentepe'ye yapılması planlanan teleferik hattı boyunca yer alan ağaçların kesilmesine TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tepki gösterdi. Hakkan, İnsanların tepkisinden korkan belediye Şentepe teleferik hattı için 40 yıllık ağaçları gece yarısı operasyonu ile keserken, Seğmenler Parkında Meclis Başkanına rezidans yapılması için de ağaçların kesildiğini söyledi. Hükümet ve belediyenin Gezi sürecinden sonra rövanş almak için her yere saldırdığını savunan Hakkan, "Gündüz gelecek tepkiden korktukları için Şentepe'de gece boyunca ağaçlar kesiliyor. Kamu yararına ve Şehircilik Planlama ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle açtığımız Şentepe teleferik hattı plan değişikliği iptal davası devam ederken bilirkişi keşfi yapılmışken, Büyükşehir Belediyesi yangından mal kaçırırcasına, ağaçları kesiyor. Artık tuzun koktuğu yerdeyiz" dedi.

"Tarihe ağaç kesen partisi olarak geçecekler"

Hükümetin artık toplum nezdinde meşruiyetini kaybettiğini, öfkeyle intikamla ülkenin idare edilemeyeceğini dile getiren Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan ise "Gezi Parkı olaylarından sonra aklı-selimin yapması gereken hiç bir şeyi bu hükümet yapmadı, intikam duygusuyla hareket ediyor. Öfkesini doğadan kentten çıkartmaya çalışıyor. Teleferik hattında halkın tepkisinden korktuğu için gece ağaç kesen bir belediyenin ömrü de meşruiyeti de bitmiştir. Hiç bir hükümet döneminde böylesine doğa düşmanlığı olmamıştır. Tarihe ağaç kesen partisi olarak geçecekler. Başbakanı AOÇ ağaç kesip saray yaptırırsa, Meclis Başkanına da Seğmenlerde ağaç kestirerek yavru saray yaptırır, Belediye Başkanı da ağaç kesip teleferik hattı yaptırmak ister. Balık Baştan kokmuş yani. Gezi'nin intikamı için yapılan bu ağaç kıyımları kabul edilemez. Saltanat sevdalıları asıl ağaçların ve doğanın intikamından korkmalılar" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlardan-geceyarisi-agac-operasyonuna-tepki_110948.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!