Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mehmet Şimşek: Merkez Bankası'nın Görev Tanımı Açık

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Merkez Bankası'nın faiz kararını ve yeni başkan Murat Çetinkaya'yı değerlendirdi.

yapı.com.tr
Mehmet Şimşek: Merkez Bankası'nın Görev Tanımı Açık

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Merkez Bankası’nın indirim kararı sonucu kredi faizlerinde bir miktar iyileşme görülebileceğini belirtti. Şimşek, MB’nin yeni başkanı Murat Çetinkaya için “Güven veren bir arkadaşımızı seçtik” yorumunu yaptı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, canlı yayında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. NTV’nin haberine göre Şimşek, Merkez Bankası’nın yeni başkanı Murat Çetinkaya’nın atanma süreciyle ilgili olarak şunları söyledi: “Süreç iyi yönetildi. Atamadan bir hafta önce birkaç isim üzerinde değerlendirme yaptık. Başbakanımız Cumhurbaşkanımızla istişare ettiler ve atama konusunda karar verdik. Piyasa tepkisinden de görebilirsiniz süreç iyi yönetildi. Güven veren bir arkadaşımızı seçtik. Kriz beklentisi olanlar hayal kırıklığına uğradı.”

Merkez Bankası’na yeni görev tanımı taleplerini değerlendiren Şimşek, “Bu doğru bir tartışma değil. Görev tanımı açık. Fiyat istikrarı esastır, onunla çelişmemek ekonomiyi destekleyici politikalar. Bunlar kanunda var. Bunun ötesine ne getirilebilir bilmiyorum. Türkiye önce kalıcı bir şekilde enflasyonu düşük tek haneye düşürmelidir. Görev tanımı tartışmalarını yersiz buluyorum, böyle bir çalışma söz konusu değil” diye konuştu.

Merkez Bankası’nın faiz koridorunun üst bandında indirim kararını yorumlayan Şimşek şunları söyledi: “Küresel para politikasında normalleşme başka bahara ertelendi. Dünya düşük büyüme girdabında. MB’nin indirim kararı sonucu kredi faizlerinde bir miktar iyileşme öngörülebilir. Kredi faizlerinde kalıcı iyilaşme için Türkiye’ye kaynak girişi ve tasarruf oranları artmalı.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/mehmet-simsek-merkez-bankasinin-gorev-tanimi-acik-_144356.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!