Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mersin’de Ruhsatsız Sanayi Tesisleri İsyanı

Yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı merkez Toroslar ilçesi Yalınayak ve Şevket Sümer Mahallesi’nde son 10 yılda adeta mantar gibi türeyen büyük bölümü ruhsatsız sanayi tesisleri, hayatı olumsuz etkiliyor.

yapi.com.tr
Mersin’de Ruhsatsız Sanayi Tesisleri İsyanı

Mersin'de imar planlarında konut alanı olarak geçen ve yaklaşık 50 bin vatandaşın yaşam sürdüğü Toroslar ilçesi Yalınayak ve Şevket Sümer Mahallelilerinde son 10 yıldır adeta mantar gibi türeyen ve bir bölümü ruhsatsız olan sanayi tesislerinin yarattığı çevre kirliliği, hayatı olumsuz etkiliyor.

Sözcü’den Ali Ekber Şen’in haberine göre; yıllardır başvurmadık yer bırakmayan vatandaşların itirazlarına rağmen, konut alanı içinde kalan işletmeler, ruhsatsız çalışmaya, havayı kirletmeye devam ediyor ve yarattığı gürültü ile hayatı olumsuz etkiliyor.

Planda konut alanı
İmar planında konut alanı işaretli Yalınayak ve Şevket Sümer Mahallesi ile civarında yaşayan vatandaşların, beton, granül fabrikası, hurdacı, metal kesme gibi işletmeler yüzünden gündelik yaşamları çekilmez hale geldi.

Yıllardır sanayi tesisleri arasında kalan evlerinde hayatları adeta felç olan vatandaşlar, yaşanan çevre kirliliği ve gürültü yaratan çoğu ruhsatsız işletmeleri başta Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi(CİMER) olmak üzere, belediyelere, ilgili müdürlüklere yüzlerce dilekçe vererek şikâyet etti. Tüm yapılan şikâyetlere rağmen, bazı tesisler ruhsatsız çalışmaya, havayı kirletmeye ve gece gündüz gürültü yapmaya devam ediyor.

Yalınayak Mahallesindeki yerleşim alanlarının arasına bazı fabrikalarca sanayi atıkları ve kimyasal atıklar döküldüğü, bölgede bazı sanayi tesislerinin ise ruhsatsız ya da ruhsatta belirtilen faaliyete aykırı şekilde çalıştığı bir süre önce yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme gelmişti.

Aradan geçen sürede sanayi tesislerinin yarattığı hava kirliliği ve gürültü ile ilgili herhangi bir adım atılamadı. Mahalle sakinlerinin dilekçelerine verilen yanıtlarda ise ruhsatsız işletmelerin bulunduğu ifade edilmesine rağmen, kurumların topu birbirine atması ise dikkat çekti. Mahallede şu an beton fabrikası,  granül fabrikası, hurdacı, lazerle metal kesme, plastik, kamyon kasası işletmeleri konutlarla iç içe olacak şekilde çalışıyor.

Öte yandan bölgede yaşanan çevre sorunları karşısında büyük sıkıntı yaşayan ve hayatları adeta zehir olan mahalle sakinleri, sık, sık eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mersinde-ruhsatsiz-sanayi-tesisleri-isyani_191336.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!