Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Metro Bileti 70 Kuruş Protestosu Altı Ay

Bursa’da 70 kuruşluk metro bedelini vermeyerek ‘protesto amacıyla’ turnikelerin üzerinden atlayan iki öğrenciye, altı aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İki öğrenci Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 163’üncü maddesini ihlalle suçlandı. TCK 163, ‘otomatlarda sunulan ve bedeli ödendiği takdirde yararlanılabilen bir hizmetten ödeme yapmadan yararlanma’

Radikal Gazetesi
Metro Bileti 70 Kuruş Protestosu Altı Ay

Bursa’da 70 kuruşluk metro bedelini vermeyerek ‘protesto amacıyla’ turnikelerin üzerinden atlayan iki öğrenciye, altı aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İki öğrenci Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 163’üncü maddesini ihlalle suçlandı. TCK 163, ‘otomatlarda sunulan ve bedeli ödendiği takdirde yararlanılabilen bir hizmetten ödeme yapmadan yararlanma’ suçunu düzenliyor.

‘Ulaşım eylemci’lerine bir kötü haber de İstanbul’dan geldi. İstanbul’da metrobüs zammını protesto için turnikelerden atlayan 45 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı TCK’nın 163. maddesi uyarınca soruşturma başlattı.

Bursa’da eylem

Bursa’da Halkevi üyeleri 25 Kasım 2009’da memur sendikaları tarafından yapılan iş bırakma eylemine katılmak üzere KESK’e bağlı Eğitim-Sen kortejiyle birlikte Yüksek İhtisas Hastanesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Grup mitingin yapılacağı Kent Meydanı’na ulaşabilmek için metro (Bursaray) istasyonuna yöneldi.

İddianameye göre; grup içerisinden dört-beş kişi, ‘Ulaşım hakkımız engellenemez’ sloganı atarak manyetolu kartlarını okutmadan turnikelerin üzerinden atlayınca özel güvenlik birimleri müdahale etti. Yetersiz kalan güvenlikçiler polisten yardım istedi.

İddiaya göre, gruptan 19 yaşındaki Fatih Bayrak ile 18 yaşındaki Cem Türkmen kendilerini engellemek isteyen iki polise vurdu. İki öğrenciye, 70 kuruşluk öğrenci geçiş bedelini ödemeyip turnikeleriden atladıkları gerekçesiyle TCK 163. maddesinde düzenlenen ‘Otomatlarla sunulan ve bedeli ödendiği takdirde yararlanılabilen bir hizmetten ödeme yapmadan yararlanma’ suçundan altı aya kadar hapis cezası istemiyle Bursa 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

İki gencin TCK’nın 265. maddesinde düzenlenen ‘Görevi yaptırmamak için direnme’ suçundan dört yıla kadar hapsi de isteniyor.

TCK 163’üncü madde, İstanbul’daki metrobüs zammı protestolarında da gündemde. 23 ve 25 Kasım ile 3 Aralık 2009’da yapılan üç ayrı eylemde, yine turnikelerden ücretsiz geçen Halkevi üyesi 35 kişiye Şişli Cumhuriyet Savcılığı’nda TCK 163. maddeyi ihlalden soruşturma başlatıldı. Aynı gerekçeyle dün de TKP üyesi 10 öğrenci dün Şişli Savcılığı’na ifade verdi. İstanbul’da eylemcilere altı ay hapis cezası getirebilecek olan metrobüs bileti fiyatı 2 lira.

http://www.yapi.com.tr/haberler/metro-bileti-70-kurus-protestosu-alti-ay_76290.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!