Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Metro Sefer Kesecek

Aliağa Menderes Demiryolu Hattı'nın Metro Standartları'na çıkarılmasını öngören 'Hızlı Tren Projesinin' inşaatı sırasında mevcut demiryolu seferler

Yeni Asır
Metro Sefer Kesecek

b>Aliağa Menderes Demiryolu Hattı'nın Metro Standartları'na çıkarılmasını öngören 'Hızlı Tren Projesinin' inşaatı sırasında mevcut demiryolu seferlerinin 12 ile 15 ay süreyle İzmir içine girmesinin durdurulması gündeme geldi.
Geçen hafta Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Hakkı Acar ile birlikte, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'la Ankara'da biraraya geldiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, "İnşaat aşamasında daha rahat ve hızlı bir çalışma için tünellerin yeralacağı hattın üst kısmındaki demiryolu hattının bir bölümünün mevcut seferlere kapatılması yönünde TCDD Genel Müdürlüğü yetkililerine teklif götürdük. Konu inceleniyor" dedi.
TCDD'nin Büyükşehir Belediyesi'nin teklifini kabul etmesi halinde mavi trenle Ankara'dan İzmir'e gelecek yolcuların şehir girişinden merkeze ringlerle taşınacağı öğrenildi.

Yanıt bekliyoruz
Piriştina, yolcuların Çiğli girişinden şehir merkezine servislerle, otobüslerle taşınması söz konusu olabileceğini belirterek, "Mevcut inşaatın hızlı yürümesi ve kısa sürede hattın devreye sokulabilmesi için Karşıyaka'da 3, Şirinyer'de de 1.7 kilometrelik yeraltı tünel inşaatı aşamasında mevcut demiryolu servislerinin durdurulması yönünde bir istemde bulunduk. Karaman konuya olumlu baktı. Fakat henüz nihai karar verilmedi. Karaman 15 gün içinde İzmir'e gelecek. Karaman'a yerinde bilgi vereceğiz" dedi.

Hangi hatlar etkilenecek
Tünel inşaatı aşamasında demiryolu taşımacılığı servislerinin durdurulup mevcut hatların sökülmesiyle başta Ankara İzmir Mavi Tren seferleri olmak üzere bazı seferler sekteye uğrayacak. Yolcuların şehir girişinde hattın kapatıldığı alandan itibaren Çiğli'den şehir merkezine otobüslerle taşınması söz konusu olabilecek. Hattın kapalı kaldığı süre zarfından ayrıca İzmir Limanı'na demiryolu hattı aracılığı ile gelecek olan yükler de bu hattı kullanamayacak. İzmir-Menemen-Aliağa arasındaki banliyö seferleri de geçici bir süre durdurulabilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/metro-sefer-kesecek_3950.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!