Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Metrobüs Avrupa'dan Asya'ya Geçti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattının Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Otoparkı'nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün İstanbul adına, İstanbul'un ulaşımı adına tarihi günlerden birine daha şahitlik edildiğini belirtti.

Sabah Gazetesi
Metrobüs Avrupa'dan Asya'ya Geçti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattının Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Otoparkı'nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün İstanbul adına, İstanbul'un ulaşımı adına tarihi günlerden birine daha şahitlik edildiğini belirtti. Anadolu ve Avrupa yakasının metrobüsle birleştiğini ifade eden Erdoğan, Avcılar-Topkapı metrobüs hattının kullanımının 2007'de başladığını, sonra Topkapı-Zincirlikuyu arasında hizmet vermeye devam ettiğini, bugün ise Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattının açıldığını söyledi.

Yeni hatla birlikte metrobüsün 41 kilometreye ulaştığını bildiren Erdoğan, metrobüsle Avcılar-Topkapı-Zincirlikuyu arasının 38 dakika, Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme arasının ise 25 dakika olacağını kaydetti. Metrobüs hattında şu anda 300 otobüsün hizmet verdiğini, 545 bin yolcu taşındığını belirten Erdoğan, yeni hatla birlikte günde 1 milyon yolcuya ulaşmanın hedeflendiğini dile getirdi.

Avcılar-Beylikdüzü, Kadıköy-Bostancı ve Harem-Kozyatağı arasında da metrobüs hattı yapılacağını anlatan Erdoğan, İstanbul gibi devasa bir şehirde, bir dünya metropolünde ulaşım sorunlarını çözmenin ciddi maliyet ve çaba gerektirdiğini, İstanbul'un ulaşımına şu ana kadar yaklaşık 17 milyar TL harcandığını bildirdi.

Köprü 7 dakikada

150 günde inşa edilen Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattı, yolculuk süresini 25 dakikaya indirecek. 11.2 kilometrelik hatta, Boğaziçi Köprüsü geçişinde, normal trafik içinde seyredecek metrobüs, köprüyü de ortalama 7 dakikada geçecek. Metrobüs, Zincirlikuyu'dan köprü girişine geldiğinde normal trafiğe katılırken Anadolu Yakası'ndaki köprü çıkışında ise yeni inşa edilen alt tünelden geçerek yolun ortasındaki özel yola girecek.

Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattında Zincirlikuyu, Boğaziçi Köprüsü, Burhaniye Mahallesi, Altunizade, Acıbadem, Uzunçayır, Hasanpaşa, Söğütlüçeşme istasyonları yer alıyor. Yeni hatta günde ortalama 300 bin yolcu taşınması hedefleniyor. 11 kilometrelik yeni hatta 7 alt geçit, 5 köprü, 3 viyadük var. Metrobüsün Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattı, 90 milyon TL'ye mal oldu.

Avcılar-Söğütlüçeşme arası 63 dakika

Törenle açılan Avcılar-Zincirlikuyu metrobüs hattından sonra 11,2 kilometre uzunluğundaki Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattı da devreye girmiş oldu. Hattın 150 günde tamamlanmasıyla birlikte Avcılar'dan Söğütlüçeşme'ye kadar olan 40,6 kilometrelik yol, metrobüs aracıyla 63 dakikada katediliyor. Avcılar-Sögütlüçeşme arası metrobüs hattının toplam maliyeti 366 milyon dolar oldu. Günde 300 adet metrobüs aracı 2 bin 900 sefer yaparak 750 bin kişi taşıyacak.

10 yeni araç hizmette

Her birinin yapımı 8 ay süren 10 metrobüs aracı hizmete girecek. Saatte 60 kilometre hız yapabilen metrobüsler, 230 yolcu kapasiteli. Çevre dostu Metrobüsler, 3 otobüse bedel hizmet veriyor, personel, işletme ve yakıtta tasarruf sağlıyor. Boyu 26 metre olan metrobüslerde, 4 güvenlik kamerası bulunuyor. Özel olarak üretilen, 26 metre uzunluğundaki araçların her biri 1 milyon 200 bin euro.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
http://www.yapi.com.tr/haberler/metrobus-avrupadan-asyaya-gecti_67110.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!