Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Metrobüs Avrupa'dan Asya'ya Geçti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattının Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Otoparkı'nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün İstanbul adına, İstanbul'un ulaşımı adına tarihi günlerden birine daha şahitlik edildiğini belirtti.

Sabah Gazetesi
Metrobüs Avrupa'dan Asya'ya Geçti

/P>

Hızlı tren projesi

Ankara-İstanbul arasındaki hızlı tren projesinin de çok önemli olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, Ankara-Eskişehir etabını bu ayın 15'inde açacaklarını, projenin İstanbul'a kadar uzanmasıyla Ankara-İstanbul arasının 2 saat 15 dakika olacağını kaydetti. Erdoğan, Ankara-Konya arası hızlı tren çalışmasının da sürdüğünü ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

''Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği hani demir yollarla ördük diyor ya, işte biz şimdi onu yapıyoruz. Demir ağlarla örmeyi yine biz yapıyoruz. Bunlar Atatürkçüyüz falan diyorlar ya... Bunlar Atatürk üzerinden geçinenler, O'ndan prim yapmaya çalışanlar. Atatürk muasır medeniyetin üstüne çıkmayı hedef olarak gösterdi. Ne yaptınız bunca zamandır? Zaten tek partili dönemden sonra tek başınıza iktidar olamadınız. Bundan sonra da olamayacaksınız. Mümkün değil. Şu ülkede 'Biz medeniyet adına şunu yaptık' deyin. Yapmadınız. Dikili ağacınız yok.''

Kadıköy'de bulunan Devlet Malzeme Ofisi'nin yerini İstanbul Büyükşehir Belediyesine yeşil alan olması için devredeceklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, ayrıca Bağdat Caddesi üzerinde bulunan Tarım ve Köyişleri Bakanlığına ait yeri de devredeceklerini, oranın da altının otopark, üstünün yeşil alan yapılacağını kaydetti. Erdoğan, İstanbul'un her yönüyle ele alınmasının kendilerine nasip olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Kaçak yapılaşma, gecekondulaşma bütün bunlarda bir dayanışma içinde olmamız lazım. İlçe belediyeleri, Büyükşehir Belediyesinin bir dayanışma içerisinde yürümesi lazım. Merkezi yönetim bir dayanışma içinde olması lazım. Ah... Siz benim derdimi bilseniz? Büyükşehir Belediye Başkanı olarak metro konusunda teminat mektubu alamadım, o günün hazinesinden. 4.5 yılım geçti. Teminat mektubunu almadığımız halde çalışmalarımızı kendi imkanlarımızla yürüttük.

Nelerimize engeller koydular. Farklı yönetimlerle çalışmak kolay değil. Herkes bizim gibi iyi niyetli değil. Farklı siyasi parti de olsa 'gel kardeşim' diyoruz. Bu şehir için ne gerekiyorsa biz yanındayız... Gel, yeter ki sen ortaya eser koy, proje koy. Çünkü bizim derdimiz Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin değil. Biz bağcı ile uğraşmıyoruz, biz milletçe üzüm yiyelim istiyoruz. Derdimiz bu.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehirler güzelleşsin, modern hale gelsin istediklerini belirterek, metrobüs olayının dünyada bile istisna olduğunu, hem ucuz, hem de kısa zamanda hizmete giren bir yatırım olduğunu bildirdi. Erdoğan, metrobüs ile 63 dakikada Söğütlüçeşme'den Avcılar'a gideceklerini belirterek, ''Vakit nakittir değil mi? Bazıları para yok diyor. İşte bu para. Bu paradır. Bu para öyle kazanılır. Her şeyden tasarruf'' dedi.

Vatandaşın aracını otoparka çekip toplu taşım aracına binmesi gerektiğini de kaydeden Erdoğan, 63 dakikada alınan bu yolun, arabayla 2 saatte alınabileceğini söyledi. Vatandaşların ''5 saat'' demesi üzerine de Erdoğan, o kadar olmayacağını söyledi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
http://www.yapi.com.tr/haberler/metrobus-avrupadan-asyaya-gecti_67110.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!