Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Yenilenebilir Enerji için...

Milli Emlak Genel Tebliğinde Değişiklik

Milli Emlak Genel Tebliği`nde taşınmazlara ilişkin değer tespiti ve irtifak hakkı tesis edilmesi konularında değişikliğe gidildi.

yapi.com.tr/AA
Milli Emlak Genel Tebliğinde Değişiklik

Savunma, havacılık ve uzay sanayi alanlarındaki yatırımcılar lehine tesis edilecek irtifak hakları ile verilecek kullanma izinlerinde ilk yıl bedeli, taşınmazın emlak vergisine esas asgari metrekare birim değerinin binde biri esas alınarak tespit edilecek.

Maliye Bakanlığı'nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren tebliği ile Milli Emlak Genel Tebliği'nde taşınmazlara ilişkin değer tespiti ve irtifak hakkı tesis edilmesi konularında değişikliğe gidildi.

Buna göre, Endüstri Bölgeleri Kanunu uyarınca, ilgilileri lehine tesis edilecek irtifak hakları ile verilecek kullanma izinlerinde ilk yıl bedeli, taşınmazın emlak vergisine esas asgari metrekare birim değeri toplamının binde beşi, endüstri bölgelerinde stratejik yatırım yapacak yatırımcılar lehine tesis edilecek irtifak hakları ile verilecek kullanma izinlerinde ise ilk yıl bedeli, taşınmazın emlak vergisine esas asgari metrekare birim değeri toplamının binde biri esas alınarak belirlenecek.

Yurt içi özgün geliştirme ve ileri teknoloji gerektiren savunma, havacılık ve uzay sanayi alanlarında faaliyet gösteren ve Savunma Sanayii Müsteşarlığınca bildirilen yatırımcılar lehine tesis edilecek irtifak hakları ile verilecek kullanma izinlerinde ilk yıl bedeli, taşınmazın emlak vergisine esas asgari metrekare birim değerinin binde biri esas alınarak tespit edilecek.

Aynı kanun hükümleri uyarınca, endüstri bölgelerinde stratejik yatırım yapacak yatırımcılarla yurt içi özgün geliştirme, ileri teknoloji gerektiren savunma, havacılık ve uzay sanayisi alanlarında faaliyet gösteren yatırımcılara ilan yapılmaksızın doğrudan kullanma izni verilebilecek veya irtifak hakkı tesis edilebilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/milli-emlak-genel-tebliginde-degisiklik_152038.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!