Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yenilenebilir Enerji için Milli Emlak Genel Tebliği

Maliye Bakanlığı'nın Hazine taşınmazları üzerinde yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretimi yapılması amacıyla irtifak hakkı tesis edilmesine veya kullanma izni verilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

yapi.com.tr / AA
Yenilenebilir Enerji için Milli Emlak Genel Tebliği

Tebliğe göre, Hazine taşınmazları üzerinde lisanssız elektrik üretimi yapılması amacıyla irtifak hakkı tesis edilmesi veya kullanma izni verilmesine ilişkin ihale işlemleri, ilgili ilanlar yapılmak suretiyle ve pazarlık usulüyle yapılacak.

Ön izin verilen yatırımcılar tarafından; ön izin döneminde ilgili yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve ön izne konu Hazine taşınmazları üzerinde yatırımcılar tarafından lehlerine irtifak hakkı tesis edilmesi veya kullanma izni verilmesinin talep edilmesi halinde irtifak hakkı tesis edilecek veya kullanma izni verilecek.

Hazine taşınmazları üzerinde irtifak hakkı tesisinin tapuya tescil edildiği veya kullanma izni sözleşmesinin notere onaylatıldığı tarihten itibaren, ilgili mevzuatta belirtilen sürede tesisin işletmeye geçmesi şartıyla, irtifak hakkı veya kullanma izni bedeline yüzde 85 oranında indirim uygulanacak.

İrtifak hakkı veya kullanma izni süreleri

Hazine taşınmazları üzerinde, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesislerinden kurulu gücü 500 kilovata kadar olanlar için 20 yıla kadar, kurulu gücü 500 kilovat ile 1 megavat arasında olanlar için ise 30 yıla kadar irtifak hakkı tesis edilecek veya kullanma izni verilecek. Bu süreler sonunda Hazine taşınmazları üzerindeki tüm yapı ve tesisler, üretim verimliliği yüzde 80'in altında olmayacak şekilde, sağlam ve işler durumda bedelsiz olarak Hazineye intikal edecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yenilenebilir-enerji-icin-milli-emlak-genel-tebligi_116781.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!