Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mimari Proje Aşamasında Tasarlanan İlk Mural Çalışması

Keten Grup, Bomonti’de yaptığı yeni Papilio bina projesinin dış cephe duvarlarını sanatla buluşturdu.

yapi.com.tr
Mimari Proje Aşamasında Tasarlanan İlk Mural Çalışması

Bira fabrikasıyla başlayan sanayi bölgesi olma niteliğinden sanat, eğlence, konut ve turizm fonksiyonlarının en iyi örneklerinin yan yana geldiği bir semte dönüşen Bomonti, aslında hala geçmişin gri izlerini barındırıyor. Keten Grup, Papilio projesi ile kalite algısını lüks malzemelerle değil, semtte eksik gördüğü rengi ve semtin o yeni yaratıcı enerjisini yansıtmak hedefiyle yola çıkıyor. Renklerdeki bu geçiş, çocukların yüzleri, gülüşleri, gözlerindeki ifade bu enerjiyi yansıtırken, köşede yer alan yetişkin ise semtin köklü geçmişini hatırlatıyor. Türkiye’de daha önce yapılan mural çalışmalarının ötesinde, mimari proje aşamasında binanın ana cephelerine, doğrama boşluklarıyla bir bütün şekilde tasarlanarak uygulandığı düşünüldüğünde, bu bakımdan Türkiye’ de bir ilk.

Graffiti ve mural çalışmalarıyla dünyada önemli işlere imza atan sanatçı tarafından hayata geçirilen projede en küçükten büyüğe, torunlar ve dedeleri düşüncesiyle, en eski zamanlardan beri Bomonti’nin popüler bir semt oluşuna vurgu yapan çizimler ve renkler yer alıyor.



Keten Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten projeyle ilgili olarak “Mural çalışmadaki bu yüzler aynı zamanda benim hayatımın anlamı, çocuklarım ve babam. Babam benim en büyük rol modelim, ben de çocuklarıma iyi bir rol model olabilmeyi umut ediyorum. Bu devamlılığın izini de bırakmak istedim hem onlara hem de kente” diyor.



Sanat ve tasarımla dönüşen semtlerin Türkiye’deki öncüsü Bomonti’de yapılan Papilio, Şişli bölgesinin klasik apartman yaşantısını modern yaşam alanlarına taşıyan 30 adet konut ve 7 adet dükkandan oluşuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimari-proje-asamasinda-tasarlanan-ilk-mural-calismasi_168594.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!