Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mimarlar Gelecek Dönem Perspektiflerini Abant'ta Değerlendirdi

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bağlı temsilcilikleri ile Abant’ta bir araya gelerek, Cumhuriyetin 100. yılına doğru gelecek dönem perspektiflerini değerlendirdi.

yapi.com.tr
Mimarlar Gelecek Dönem Perspektiflerini Abant'ta Değerlendirdi

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bağlı temsilcilikleri ile Abant’ta gelecek dönem perspektiflerini masaya yatırdı. Değerlendirme bölge toplantısına Bolu, Bartın, Düzce, Nevşehir, Kırşehir, Çorum, Kastamonu, Kırıkkale, Tunceli, Zonguldak, Karadeniz Ereğli, Karabük temsilcilikleri ile Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkan Yardımcısı Ünal Kara, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen, Mimarlar Odası Ankara Şube Saymanı Muteber Osmanpaşaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Atakan, Songül Üzgün, Tuğba Arslan ve Ece Yoltay katıldı.

Toplantıda, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin 47.dönem genel kuruluna doğru,  dönem perspektifleri ve mücadele programı ve örgütlenmenin genişletilmesi önerileri de masaya yatırıldı Toplantıda, Cumhuriyet’in ve Ankara’nın başkentliğinin 100.yılına doğru ilerlerken mücadele programı ve kararlılığı ortaya konuldu.

Mimarların mesleki sorunlarının ve çözüm önerilerinin de tartışıldığı toplantının açılış konuşmalarını Mimarlar Odası Ankara Şube Bolu Temsilcilik Başkanı Uğur İlhan, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptı.

Açılış konuşmalarında sonra bölgelerde yaşanan sorunlar, doğal ve kültürel varlıklara yönelik tehditler,  ülke gündemi ve gelecek dönem perspektifleri masaya yatırıldı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bu toplantıda, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin kararlı mücadelesinin 47. dönemde de bölgelere yayılarak genişlemesi için stratejilerimizi belirleyeceğiz.” dedi.

Candan, mimarlık kültürünün ve kültür varlıklarının üzerindeki tehditlerin devam ettiği, iktidarın Cumhuriyet’le mekânsal hesaplaşmasının en üst düzeyde sürdürüldüğü, ekonomik krizin yoğun olarak hissedildiği yapı üretim sürecindeki denetimsizlik, mimarlık alanında yaşanan işsizlik, ihale süreçlerindeki adaletsizliğin yaşandığı süreçteki mekânsal yansımaları ve tahribatları sıraladı.

Candan, “İnancımız, kararlılığımız ve bilimsel bilgi birikimimiz, geleneğimiz, ısrarla devam eden mücadele deneyimlerimiz, Cumhuriyet değerleri, bu süreçte en önemli yol göstericimizdir. Bulunduğunuz her yerde, kültür varlıklarını koruma, kent mücadelesini yürütme, mimarlık kültürünü ve onurunu koruma noktasında kararlı ve cesur olmak ise zorunluluğumuzdur. Tüm temsilciliklerimiz, ülkemizin önemli eşikten geçtiği bir süreçte, sorunlarımızın çözümünün iktidarın ve politikalarının değişmesiyle gerçekleşebileceğinin farkındadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bu satıh bütün vatandır. Bulunduğumuz mevzide nihayete kadar sebat ve mukavemet mecburidir’ sözleri her zaman olduğu gibi yine yol göstericimiz olacaktır.” diye konuştu.

Toplantının ikinci bölümünde ise Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Düzce, Çorum, Karabük, Karadeniz Ereğli, Kırşehir, Nevşehir, Zonguldak, Kastamonu, Bolu, Kırıkkale, Tunceli, Bartın temsilcileri, yaptıkları çalışmaları, gelecek dönem perspektiflerine yönelik önerilerini ve sorunlara çözüm önerilerin de dayanışmanın ve mücadelenin önemini vurguladılar. Temsilciler, Cumhuriyetin ve Başkentin 100. yılına mimarlığın yüzünün mücadelesini gösterme kararlılığı ve Cumhuriyetin imarının yeniden yapılacağı bir döneme hazır olduklarını ifade ettiler.

Umut ve kararlılığın hakim olduğu toplantı, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin, Kastamonu, Tunceli ve Bartın temsilciliklerinin kurulması ve kurucu yönetimlerine tebliğ belgelerinin verilmesi ile tamamlandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlar-gelecek-donem-perspektiflerini-abantta-degerlendirdi_188018.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!