Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Temsilciliklerinin Seçimleri Yapıldı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Bolu, Karadeniz Ereğli, Zonguldak, Çorum, Kırşehir, Karabük ve Kırıkkale temsilcilikleri yeni dönem seçimlerini gerçekleştirdi.

yapi.com.tr
Mimarlar Odası Ankara Şubesi Temsilciliklerinin Seçimleri Yapıldı

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 47. Dönem Olağan Genel Kurulu ve seçimlerine doğru, bağlı temsilciliklerinin seçimlerini gerçekleştiriyor. Ülkenin ve mesleğin zor dönemden geçtiği dönemde yapılan temsilciliklerin gündemine, ekonomik kriz, meslek sorunları ve hukuksuzluk damga vuruyor. Bolu, Karadeniz Ereğli, Zonguldak, Çorum, Kırşehir, Karabük ve Kırıkkale de yapılan seçimlerde, var olan yönetim kurulları yeniden seçildi.

Cumhuriyet’in ve Başkent’in 100’ü” hedefiyle programlanan 47. dönem perspektifleri çerçevesinde, temsilciliklerin, kendi hinterlandındaki, Cumhuriyet dönemi yapılarının envanterini çıkartacakları, korumaya alınması sergi yapılması ve kamuoyunda görünür ve bilinirliğinin arttırılması konularında çalışma yapılması, kentin izlenmesi, kamuoyuna yönelik mimarlık kültürünün paylaşılması için etkinlikler yapılması, mesleki denetim, şantiye şefliği, deprem gerçeği, mimarlık eğitimi konuları genel kurullarda konuşulan gündemler arasında. Dünya gündemindeki pandeminin mimarlık ve kent yaşamına etkileri ‘yeniden mimarlık’ tartışmalarının başlatılmasının da önemli bir yer tuttuğu seçimlerde, yerel yönetimlerle kurulan ilişkilerin geliştirilmesi, kentin sağlıklı gelişiminin önünün açılması rant politikalarına karşı hukuksal süreçlerin devam etmesinin önemine değinildi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi örgütlenmesini genişletiyor
Mimarlar Odası Ankara Şubesi Karabük, Çorum, Kırşehir, Bolu, Kırşehir, Karadeniz Ereğli, Zonguldak, Kırıkkale temsilcilik seçimleri Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Temsilcilik genel kurullarına Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkan Yardımcısı Ünal Kara, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Muteber Osmanpaşaoğlu, Tuğba Arslan, Ece Yoltay, Özgür Bayramoğlu, Ali Atakan ve Songül Üzgün katıldı.

Ankara şube hinterlandında yemi temsilcilik örgütlenmeleri ile 3 temsilcilik kuruluşu da 11 Aralık tarihinde yapılan genel kurul ve seçimlerle belirlenecek. Bartın ve Kastamonu yeniden temsilcilik olurken, kurulduğundan bu yana oda temsilciliği yapan Tunceli’de tarihi boyunca ilk kez temsilcilik örgütlenmesini gerçekleştirerek kuruluşunu tamamlayacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlar-odasi-ankara-subesi-temsilciliklerinin-secimleri-yapildi_188290.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!