Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlar Odası: "Takipçisi Olacağız"

Mimar Kemaleddin Bey’in özel eşyalarını gelini Güngör Mimaroğlu, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne teslim ederek Amerika’ya döndü. Mimaroğlu eşyaları teslim ettikten sonra “Artık içim rahat” dedi.

yapi.com.tr
Mimarlar Odası:  "Takipçisi Olacağız"

Mimar Kemaleddin Bey’in özel eşyalarını Gazi Üniversitesi’nden almak için Türkiye’ye dönen Güngör Mimaroğlu, eşyaları Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne bırakarak Amerika’ya geri döndü.

Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Mimar Kemaleddin Bey’in özel eşyalarını gelini Güngör Mimaroğlu’ndan teslim aldı. Tutanakla teslim alınan eşyalar arasında, Mimar Kemaleddin’e ait traş kabı, gözlükleri, kültablası, diş fırçası kabı gibi özel eşyalarının yanı sıra aile fotoğrafları da bulunuyor.  Teslimat anında yapılan basın toplantısına Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Namık Kemal Kaya, Muteber Osmanpaşaoğlu ve Mimarlar Odası Genel Sekreteri Fikret Oğuz katıldı. 

Toplantıda konuşan Güngör Mimaroğlu eşyaları teslim ederken, “Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde eşyalar saklanacağından içim rahat” dedi.  Mimaroğlu sözlerine şöyle devam etti, “Kendi yaptığı son eserin içinde olmasını isterdim. Ciddi bir müze anlayışı içerisinde korunaklı ve barınaklı olmasını sağlayacak şekilde bırakmak isterim. Mimar Kemaleddin Bey olayı sadece benimle ya da ailesiyle ilgili değil, tüm ülkeyi ilgilendiren bir tarih. Tarihi değerlerimize sahip çıkmak kaygı uyandırıyor, İngiltere’de , Fransa’da böyle bir duruma rastlamak güç. “ ifadelerini kullandı.

“Hepimiz için incitici”

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Her dönem Kendi kültürünü , kendi eserlerini yapılı çevresini yaratıyor. Osmanlı, Selçuklu mimarisi kendi dönemine ait bir tarzdı. Mimar Kemaleddin Osmanlı’dan Cumhuriyet’e kadar geçen sürede birçok eser bırakmıştır. Osmanlı’nın anıtsal eserlerinin restorasyonunu yapmış bir mimardır. Gazi Üniversitesi’nin yaptığı kabul edilebilir değil,bu durum  hepimizi incitmiştir. Umarız, Gazi Üniversitesi teslim tutanağı ve mektubunda yazdığı gibi yeniden müze sözünde durur. Konunu takipçisi olacağız.”

Rektör bugün var yarın yok

Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya, Gazi Üniversitesi rektörüne tepki göstererek, “Mimar Kemaleddin ülkemizin en önemli mimarlarından biri. Gazi Üniversitesi’nin rektörü bugün var, yarın yok ama Mimar Kemalettin yarın da olacak. Gazi Üniversitesi’nin müzesi tekrar genişletilerek açılmalı. Yaptığı tüm projelerin dokümanları, çalışmaları, yazıları, Mimar Kemaleddin müzesine yerleştirilmeli” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlar-odasi-takipcisi-olacagiz_121384.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!