Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bu İmar Planını Gençler Çizdi!

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü son sınıf öğrencileri, Manisa'nın il bütününü kapsayan 45 projeyi Kültür Merkezi'nde sergiledi.

yapı.com.tr
Bu İmar Planını Gençler Çizdi!

DHA'nın haberine göre, MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, öğrencilerin bitirme projeleri kapsamında şehir planı, kentsel dönüşüm, raporlama ve analitik çalışmaları ile ilgili hazırladıkları projeleri inceledi, proje sergisinin açılış kurdelesini gençlerle birlikte kesti. Projelerin bir kitapta toplanabileceğini söyleyen Başkan Ergün, "Manisa için hazırlanan bu projeler bize ışık tutacak. Bu projelerin kimi kısa, kimi orta, kimiyse uzun vadede uygulamaya konulacaktır. Hazırlanan 45 proje arasından belirlenen ilk 5 projenin sahibi öğrencilere hediyelerini verdik. Hiçbir arkadaşımız gönül koymasın. Ben bütün projelerin çok değerli olduğunu gördüm. Ancak prosedür gereği böyle olması gerekiyormuş" diye konuştu.

Dereceye girdiler

45 proje içerisinde Hivda Karatepe'nin Manisa Geleneksel Kent Merkezi'nin Mekansal Özelliklerini Korunması ve Canlandırılması Projesi, Fulya Turan'ın hazırladığı Kula İlçesi Tabakhaneler Mevkii Kentsel Dönüşüm Projesi, Mekan Seyidov'un hazırladığı Uluslararası Teknoloji ve Bilişim Fuarı Tasarımı Manisa

Örneği Projesi, Yasin Kuvvetli'nin Toplum Destekli Tarım Modeli İle Sürdürülebilir Tarımın Uygulanabilirliği Projesi ve Nildan Duru'nun hazırladığı Manisa Kent Merkezi Otopark Problemlerine Yönelik Çözüm Önerileri projesi dereceye giren projeler oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-imar-planini-gencler-cizdi_121615.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!