Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mobilyacılar Kalıcı KDV İndirimi İstiyor

İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Kara, mobilyadaki yüzde 8'lik KDV indiriminin kalıcı olması gerektiğini belirterek, "İndirimin üç aylık oluşu tasvip etmediğimiz bir olay" dedi.

Referans Gazetesi
Mobilyacılar Kalıcı KDV İndirimi İstiyor

İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Kara, mobilyadaki yüzde 8'lik KDV indiriminin kalıcı olması gerektiğini belirterek, "İndirimin üç aylık oluşu tasvip etmediğimiz bir olay" dedi.

"20. MODEKO İzmir Mobilya, Dekorasyon Fuarı" dün Kültürpark'ta açıldı. Fuarın açılışında konuşan Kara, fuarın zor koşullar altında açıldığını ifade etti. Türkiye'de her yıl 700-800 bin civarında evlilik gerçekleştiğini, bu rakam üçle çarpıldığında 2 milyon 400 bin takım mobilya gereksiniminin ortaya çıktığını aktaran Kara, "Bir o kadar da değiştiren olduğunu düşünürsek, Türkiye'deki tüketim rakamı ortaya çıkıyor. Yani aşağı yukarı 5 milyon takım demek bu. Sadece 2-3 fabrikamızın üretimi yıllık 5 milyon takım. Demek ki eldeki fazlalığın dışarıya satılması gerekiyor" diye konuştu. Kara, hükümetin mobilya sektöründeki KDV indirimine de değinerek, indirimin sektörü biraz hareketlendirdiğini söyledi.

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan da, Türkiye mobilya sektörünün ihracat şansı yüksek bir sektör olduğunu belirterek, bu alanda tanıtım, uygun fiyat ve koşulda pazarlama imkanı yakalanabildiği takdirde Türkiye'nin önünde yeni ufuklar açılabileceğini ifade etti.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da, 2008 yılı sonu itibariyle Türkiye'nin mobilya sektöründeki ihracat rakamının 1.4 milyar dolar olduğunu belirterek, "İtalya'nın mobilya ihracatının 16 milyar euro olduğunu göz önüne alırsak, bu alandaki eksiklik açıkça ortaya çıkıyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mobilyacilar-kalici-kdv-indirimi-istiyor_68097.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!