Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Mobilyada Hedefi Yakalayacağız'

MOBSAD Başkan Vekili Yanıkçıoğlu, "Mobilya ihracatımızı yılın ilk yarısında yüzde 36 artışla 1,5 milyar dolara yükselttik. Bu durum, 3 milyar dolar olan 2017 ihracat hedefimizi rahatlıkla yakalayabileceğimizi gösteriyor" dedi.

yapi.com.tr/AA
'Mobilyada Hedefi Yakalayacağız'

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkan Vekili Cüneyt Yanıkçıoğlu, yaptığı açıklamada, geçen yıl 204 gümrük noktası aracılığıyla 170'ten fazla ülkeye Türk mobilyası ihraç edildiğini kaydederek, yurt dışına 2,5 milyar dolarlık mobilya satıldığını, Türkiye'nin dünyanın en büyük 12. mobilya üreticisi olduğunu söyledi.

Mobilya sektörünün son 20 yılda 20,9 milyar dolar ihracat ve 10 milyar dolar ithalatla 10,9 milyar dolar dış ticaret fazlası verdiğini dile getiren Yanıkçıoğlu, ticaretin büyük kısmının Orta Doğu ve Körfez ülkelerine yapıldığını aktardı.

Yanıkçıoğlu, Orta Doğu'daki karışıklık nedeniyle sektörün ABD, Çin, Hindistan, Nijerya gibi uzak pazarlara da yöneldiğini ifade ederek, bu anlamda Avrupa ülkelerinin de ihracatta önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

Geçen yıl İngiltere, Hollanda, İtalya, Romanya, Belçika ve İspanya gibi ülkelere ihracatın yüzde 40'a varan oranlarda arttığını anımsatan Yanıkçıoğlu, bu yılın ilk yarısında ise dünyada mobilya denilince akla ilk gelen İtalya da dahil olmak üzere Avrupa'ya ihracatın yüzde 20 yükseliş gösterdiğini aktardı.

"Hedefin neredeyse iki katı üzerindeyiz"

Yanıkçıoğlu, bu yıl şubat ayının ilk günlerinde başlayan KDV indirimi sayesinde artan iç satışlarla birlikte ihracatta da yükseliş görüldüğünü, sektörün iç ve dış satışlarını artırdığını söyledi.

Yılın ilk yarısında mobilya ihracatının yüzde 36 artışla 1,5 milyar dolara yükseldiğini dile getiren Yanıkçıoğlu, "Bu durum, 3 milyar dolar olan 2017 ihracat hedefimizi rahatlıkla yakalayabileceğimizi gösteriyor. Yıl başında 2016'da yaptığımız 2,5 milyar dolarlık ihracatı yüzde 20 artırarak 3 milyar dolara ulaşmayı hedeflemiştik. İlk yarıda bu rakam yüzde 36'ya çıktı. Hedefimizin neredeyse iki katı üzerindeyiz." diye konuştu.

Yanıkçıoğlu, sadece Orta Doğu pazarlarında değil, Avrupa pazarlarında da hakim bir konumda olduklarını kaydederek, bu bölgeye yüksek nitelikli mobilya ihracatı yaptıklarını aktardı.

Yanıkçıoğlu, Avrupa'da mobilya değiştirme sıklığının 2,5 yıl olmasının satışlara olumlu yansıdığını belirterek, bu durumun üretimlerine de yansıdığını, artık daha tasarım odaklı, Avrupalı tüketiciye hitap eden mobilyalar ürettiklerini anlattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mobilyada-hedefi-yakalayacagiz_161274.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!