Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mobilya Sektöründe 'Fon' Sevinci

Ağaç ve orman ürünlerinde fonların kaldırılmasının maliyetleri azaltacağını söyleyen İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Güleç, "KDV indirimi sağlanan ve fon yükü kaldırılan sektörümüz dinamik bir şekilde Türkiye'nin motoru olmaya devam edecek" dedi.

yapi.com.tr/AA
Mobilya Sektöründe 'Fon' Sevinci

Mobilya sektöründe, KDV indiriminin süresinin eylül sonuna kadar uzatılmasının ardından orman işletmeleri tarafından ağaç ve orman ürünleri üzerinden şerefiye, karar pulu gibi isimler altında tahsil edilen bedellerin bir kısmının sıfırlanması bir kısmının da önemli ölçüde düşürülmesi yüzleri güldürdü.

Bu sayede maliyetlerinin azalacağını belirten İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, "Mobilya sektörünün ham maddesi ağaç ve orman ürünlerinde fonların kaldırılması, azaltılması maliyetleri azaltacağından bu hem üreticiye hem de tüketiciye katkı sağlayacak. Mobilya sektörünün zaten KDV indirimi var. KDV indirimi sağlanan ve fon yükü kaldırılan sektörümüz dinamik bir şekilde Türkiye'nin motoru olmaya devam edecek" diye konuştu.

"Daha fazla istihdam ve ihracat için çok çalışıyoruz"

20 sektörü canlandıran mobilya sektörüne verdikleri önem için Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, başbakan yardımcıları, maliye ve orman bakanları, ile Ekonomi Bakanına teşekkürlerini ileten Güleç, daha fazla istihdam ve ihracat için bütün meslektaşlarının gece gündüz çalıştığını kaydetti.

Güleç, geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bize, 'Adım atılmamış bir ülke, tokalaşmadığınız iş adamı bırakmayacaksınız" sözlerini hatırlatarak şunları söyledi:

"Biz de onun tavsiyelerini yerine getiriyoruz. Mobilya sektörünün ihracatını artırmaya devam ediyoruz. Sektör Türkiye'nin istihdamına da önemli katkı sağlamaya devam ediyor"

http://www.yapi.com.tr/haberler/mobilya-sektorunde-fon-sevinci_160100.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!