Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Moody's'den Körfez Ülkelerine Bütçe Açığı Uyarısı

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's, düşük petrol fiyatlarının, GCC ülkelerinde büyümeyi yavaşlatacağı ve bütçe açığını artıracağı uyarısında bulundu.

yapı.com.tr/AA
Moody's'den Körfez Ülkelerine Bütçe Açığı Uyarısı

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's, düşük petrol fiyatlarının, Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) ülkelerinde büyümeyi yavaşlatacağı ve bütçe açığını artıracağı uyarısında bulundu.

Moody's'in hazırladığı "GCC: Düşük Petrol Fiyatlarının Mali Ölçekleri Zayıflatması" adlı raporda, GCC ülkelerinin, düşük fiyatlara karşı harcamalarında kısıtlamaya gitmeye başladığı ve yeni gelir kaynakları elde etmek için yeni ekonomik önlemler uygulamaya hazırlandığı belirtildi.

Ancak, düşük kamu harcamalarının bu yıl GCC ülkelerinin ekonomik büyümesinin üzerinde baskı yaratacağına dikkat çekilen raporda, "Düşük petrol fiyatları, GCC ülkelerinin rezervlerini aşındırıp, borç seviyelerini yükselterek, kamu finansmanını olumsuz etkileyecek" ifadesine yer verildi.

Raporda, GCC ülkelerinin mali açıklarının gayrı safi yurtiçi hasılaya oranının, geçen yıl yüzde 9 olduğu hatırlatılarak, bu yıl yüzde 12,5'e yükseleceğinin de öngörüldüğü kaydedildi.

Üç ülkede mali bozulma daha hızlı olacak

Ayrıca, Moody's, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Umman'da mali bozulmanın Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Kuveyt'e kıyasla daha hızlı olacağını tahmin ettiğini bildirdi. GCC ülkeleri içinde dış borçlanmanın da en fazla Suudi Arabistan, Bahreyn ve Umman'da artacağının altını çizen Moody's, bu ülkelerde kamu borcunun 2016'da, 2014'e göre, sırasıyla yüzde 35, yüzde 18 ve yüzde 15 artacağını da vurguladı. Moody's, diğer üç ülkede ise bu oranın yüzde 11 ila 13 arasında artış göstereceğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/moodysden-korfez-ulkelerine-butce-acigi-uyarisi_143866.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!