Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Moody's, Gelişenler Ülkeler için İyimser

Moody's gelişen piyasalar görünümünü 2016 ve 2017 için yükseltti. Kredi derecelendirme kuruluşu, "Türkiye tahminlerden yavaş büyüyebilir" dedi.

yapi.com.tr
Moody's, Gelişenler Ülkeler için İyimser

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, dünyanın en büyük gelişmekte olan piyasaları görünümünü 2016 ve 2017 için yükseltirken, G20 üyesi gelişen ekonomiler için bu yıl yüzde 4.4 ve önümüzdeki yıl yüzde 5 büyüme beklediğini açıkladı.

Moody's analistleri yayınladıkları araştırma notunda, gelişen piyasalarda ekonomik büyümenin istikrara ulaşmasını beklediklerini; fakat tahminlerin bazı ülkeler için yükseldiğini, bazı ülkeler için düştüğünü söyledi.

Moody's Brezilya, Rusya ve Çin için makro görünümü yükseltirken, Türkiye ve Güney Afrika'nın daha önce tahmin edilenden daha yavaş büyümesini beklediğini açıkladı.

Raporda imzası bulunan isimlerden Moody's Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Analisti Madhavi Bokil, "Belirli bir miktar istikrarlaşma görüyoruz ... Sermaye akışı güçlü bir şekilde ve bölgeler genelinde tekrar akıyor gibi görünüyor. Yılın erken dönemleriyle karşılaştırdığımızda finans piyasalarında volatilite azaldı ve gelişen piyasalar özelinde bir iyileşme görüyoruz" dedi.

Moody's, Brezilya'nın 2015 yılında yüzde 3.8 küçülmesinin ardından 2017 yılında yeniden pozitif büyümeye dönmesini bekliyor.

Aynı şekilde 2015'te ve bu yıl ekonomisi küçülecek olan Rusya'nın da önümüzdeki yıl artan petrol fiyatları ve sanayi üretiminin katkısıyla yüzde 2 büyümesi bekleniyor.

Çin ekonomik büyüme tahminleri ise 2016 yılı için yüzde 6.6'ya ve 2017 yılı için de yüzde 6.3'e yükseltildi.

Moody's küresel ekonomik görünüme yönelik aşağı yönlü en büyük riskin Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimleri olduğunu söyledi.

ETİKETLER: Moody's
http://www.yapi.com.tr/haberler/moodys-gelisenler-ulkeler-icin-iyimser_148138.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!