Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’nde Daikin Tercih Edildi

Daikin, 8 Ekim açılan Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’nde iklimlendirme çözüm ortağı oldu.

yapi.com.tr
Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’nde Daikin Tercih Edildi

2019 yılında İstanbul Yeşilköy’de temeli atılan, aynı zamanda Cumhuriyet tarihinde inşasına başlanan ilk kilise olma özelliği taşıyan Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Rum Kilisesi 8 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile ibadete açıldı. Yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik arsa içerisinde 700 metrekare alana inşa edilen yapı, 700 kişilik oturma bölümü barındırıyor; toplamda ise bin 500 kişilik cemaatin ibadet edebileceği bölümleri içeriyor. Süryani kiliselerinin genel özelliklerini barındıracak şekilde inşa edilen kilisede, giriş kısmında bulunan sunak bölümünde kiliseye adını veren, 3. yüzyılda yaşamış, Süryaniler ve tarih için önemli bir yeri bulunan 'Mor Efrem'’in yanı sıra 'Mor Yakup'un resminin işlendiği cam pencereler bulunuyor.

İstanbul'da Süryani cemaatine ait ikinci kilise olarak ibadete açılan kilisenin iklimlendirme çözümleri için sektörün öncü markalarından Daikin tercih edildi. Daikin markasının projede yer almasında ise yüksek sezonsal verimlilikte cihazlar sunulması, kompakt boyutlara ve düşük ses seviyesine sahip ürünlerin olması ve satış sonrası servis ağı etkili oldu.

Kilisenin ibadet derslik alanları, toplantı salonu ve balo salonunda Daikin VRV çözümleri tercih edildi. Toplamda 190 HP kapasite ile çözüm sağlanan kilisede, dış ünite olarak 9 adet RXYQ-U model Standard heat pump, 3 adet RYYQ-U model sürekli ısıtmalı heat pump ve 1 adet RXYCQ-TV1 model Mini VRV ile çözüm sağlandı. İç ünite olarak ise; 2 adet FXDQ-A3 model düşük statik basınçlı gizli tavan tipi iç ünite, 48 adet adet FXSQ-A model orta basınçlı gizli tavan tipi ünite ve 2 adet FXKQ-MA model tek yöne üflemeli kaset tipi iç ünite de tercih edildi.

Daikin ile Her Projeye Mükemmel Çözüm
İbadet derslik alanları, toplantı ve balo salonlarında Daikin VRV iç ünite olarak orta basınçlı gizli tavan tipi (FXSQ-A), düşük statik basınçlı gizli tavan tipi (FXDQ-A3) ve tek yöne üflemeli kaset tipi (FXKQ-MA) iç üniteler tercih edildi.

FXSQ-A orta basınçlı gizli tavan tipi iç ünite, sadece 245 mm yükseklikte (300 mm kurulum yüksekliği) iç ünite olması ile dar tavan boşluklarına rahat montaj imkanı sunuyor. 25 dB(A)’ya kadar düşen ses seviyesi ile de konforu artırıyor. Özel olarak geliştirilen DC fan motoru sayesinde de daha düşük enerji tüketimi sağlıyor.

Düşük ses seviyesine sahip FXDQ-A3 iç ünitelerin de tercih edildiği projede, minimum seviyede ses yüksekliğine sahip ürünler ile estetik açıdan da efektif bir çözüm sunuldu. Özel olarak geliştirilen DC fan motoru sayesinde ürün, daha düşük enerji tüketimi sağlıyor ve opsiyonel kendi kendini temizleyen filtre aksesuarı ile düzenli filtre temizliği sağlayarak maksimum verimlilik, konfor ve güvenilirlik sunuyor.

Tek yöne üflemeli kaset tipi FXKQ-MA iç ünite de kompakt boyutları ile dar bir tavan boşluğuna kolay bir şekilde monte edilebiliyor, böylece ibadethanenin estetik tasarımına uyum sağlıyor. Aşağı hava üfleme, önden hava üfleme (opsiyonel menfezle) veya ikisinin bir kombinasyonu ile optimum hava akımı koşulları oluşturularak ziyaretçilere konforlu bir iç hava ortamı sunuluyor.

Dış ünite olarak RXYQ-U standard heat pump, RYYQ-U sürekli ısıtmalı heat pump ve 1 adet RXYCQ-TV1 Compact Mini VRV de projede tercih edildi.

Uzaktan Kontrol Çözümleri ile Konfor Sağlanıyor
Projeye aynı zamanda uzaktan kontrol çözümleri ile değer ve konfor katan Daikin, 41 adet Madoka kumanda ve 1 adet iTouch Manager ile çözüm sağladı.

iTouch Manager ile, yüksek erişime sahip en fazla 4 ve normal erişime sahip en fazla 16 kullanıcıya kadar kullanıcı profili oluşturulabiliyor. Kumanda, 512 -grup halinde toplam 512- iç üniteyi bireysel olarak kontrol edebiliyor ve toplam yönetim noktası en fazla 650 olabiliyor. Kontrol paneli ile Açma/Kapama, fan hızı, önden ısıtma/soğutma gibi ayarların kontrolü tek bir yerden yapılabiliyor. Aynı zamanda sıcaklık durumuna göre otomatik mod değişimi yapılarak tasarruf ve konfor sunuluyor. Bununla birlikte ek bir modül kullanmaya gerek kalmadan VRV sistemleri dışındaki (chiller, AHU, vb.) sistemleri de kontrol edebilme imkanı sunuyor. Opsiyonel genişletme modülleri veya opsiyonel yazılım olarak ek işlevler sunuyor.

2018 IF Tasarım Ödülü’ne sahip ‘Madoka’ kumandayla da Daikin, estetik ve fonksiyonu bir arada sunuyor. Elektrik düğmesi ölçülerinde, 85 x 85mm ebadıyla son derece kompakt bir yapıya sahip olan Madoka, ışıltılı mat beyaz, metalik ve mat siyah 3 farklı renk seçeneğiyle her arka plana mükemmel uyum sağlayarak iç mekan tasarımında büyük kolaylık yaratıyor. Üstün Daikin kalitesiyle tasarlanan Madoka kumandalar VRV, Sky Air, Altherma, Hava Perdesi, VAM/VKM ısı geri kazanımlı havalandırma ve klima santrali ürün gruplarına bağlanarak toplam çözüm sunuyor. Madoka Assistant uygulaması ise tüm bu cihazlara Bluetooth üzerinden uzaktan bağlantı ve detaylı kontrol imkanı sağlıyor. Sadece 1 kumanda ile 16 iç üniteyi kontrol etme imkanı sunan Madoka’nın fonksiyonları kullanım sırasında maksimum esneklik sağlıyor. Ürünün fonksiyonları proje tipine göre uyarlanabildiğinden otel, ofis gibi ticari alanlardan villa, apartman gibi konut seçeneklerine kadar geniş bir yelpazede uygulama alanı sağlıyor.

Sadece oda sıcaklığını ve uyarıları gösteren ‘standart’ veya tüm fonksiyonların ikonlarının göründüğü ‘detaylı’ mod seçeneklerine sahip olan Madoka kumanda, şık görüntüsünün yanı sıra sezgisel dokunmatik 3 düğmesinin yardımıyla açma/kapatma, çalışma modları ve sıcaklık ayarı, fan devri, kanat kontrolü, filtre işareti ve sıfırlama, hata ve hata kodu okuma gibi temel ayarları yapmayı mümkün kılıyor.

Daikin, yüksek teknolojiye sahip çevreci ürünleriyle imza projelere değer katmaya devam edecek.

 

*

Daikin Türkiye Hakkında

Türkiye'de 1978 yılından beri distribütörler vasıtasıyla 45 yıldır faaliyetlerini sürdüren Daikin, Temmuz 2011'de Airfel'i satın alarak Türkiye iklimlendirme sektörünün iddialı bir yatırımcısı oldu. Daikin Türkiye bugün ısıtma, soğutma ve havalandırma alanında Türkiye’nin en geniş ürün gamına sahip şirketidir. Daikin Türkiye çatısı altında bulunan Daikin ve Airfel markalarının iklimlendirme sektörüne yönelik kombi, klima üniteleri, fancoil, klima santralleri vb. farklı ihtiyaçlara uygun son teknoloji ile üretilmiş ürünleri bulunmaktadır. Merkez ofisi İstanbul’da bulunan Daikin Türkiye, Sakarya’da 163 bin metrekare alan üzerine kurulu olan üretim tesislerinde, çatısı altında bulunan Daikin ve Airfel markalarının kombi, klima üniteleri, fancoil, klima santralleri vb. farklı ihtiyaçlara uygun ürünleri son teknolojiyle üretmektedir. 4 bölge müdürlüğü, yaklaşık 2000 çalışanı, 500 bayi, 16 kadın girişimci Sakura bayi, 500 satış noktası ve 500’ün üzerindeki yetkili servisiyle Türkiye’nin geniş bir coğrafyasına hizmet verebilmektedir. Ayrıca Avrupa'nın ilk iklimlendirme deneyim merkezini de sektörüne kazandırmıştır. İstanbul'da bulunan Daikin Akademi ise eğitimin gücünü paydaşların kişisel gelişim, mesleki deneyim ve iş yapma kalitesine yansıtmak için çalışmaktadır. Türkiye’nin yanı sıra Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın da Ar-Ge, üretim ve lojistik üssü olarak konumlanan Daikin Türkiye, CIS ülkelerinden kendisine bağlı olan Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan, Tacikistan ve Gürcistan’ın sorumluluğu ile Kuzey Irak, Moğolistan ve KKTC pazarlarının sorumluluğunu da üstlenmiştir.

Split Klima Üretim Tesisi / Hendek Sakarya

Daikin Türkiye Split Klima Üretim Tesisi’nde üretilen klimalar, %100 yüksek basınç, fonksiyon, performans, elektrik güvenlik ve ses testlerinden geçmektedir. Üretimdeki test proseslerinden kullanılan robot uygulamaları ve özellikle kritik noktalardaki bakır boru birleşim kaynak işlemlerinde kullanılan kaynak robotları ile el değmeden üretim gerçekleştirilmektedir.

Klima Santrali Üretim Tesisi / Hendek Sakarya

Türkiye’nin en modern tesislerine sahip klima santral fabrikasında Ar-Ge çalışmalarına gösterilen önemle konfor ve hijyenik tip klima santralleri, hijyenik paket tip klima santrali, hücreli aspiratör, havuz nem alma santrali, mutfak aspiratörü, sığınak havalandırma cihazı ve ısı geri kazanım cihazı üretimi gerçekleşmektedir. Yurt içinde, yurt dışında çok sayıda prestijli otel, hastane, ilaç fabrikası, AVM, kongre merkezi ve ofis projesinde merkezi havalandırma sistemlerimiz tercih edilmektedir.

Fancoil Üretim Tesisi / Hendek Sakarya

2009 yılında başlayan tasarım ve belgelendirme faaliyetleri sonunda, Hendek Sakarya’da bulunan üretim tesislerinde üretilen fancoil cihazlar,düşük ses seviyesi ve yüksek verimleriyle yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda otel ve iş merkezinde tercih edilmektedir.

Kombi Üretim Tesisi / Hendek Sakarya

Ar-Ge çalışmalarına gösterilen önemle üretim yapan fabrikada uzman ekip tarafından tasarlanmış kombilerimiz, sektörün en kaliteli bileşenleri kullanılarak, %100 güvenlik, fonksiyon, sızdırmazlık ve basınç dayanımı testlerinden geçerek, robotlar ile yapılan %100 görsel kontrol sistemleri ile üretilmektedir. CE belgelendirmeleri, Avrupa’nın akredite laboratuvarları tarafından yapılmaktadır.

VRV Üretim Tesisi / Hendek Sakarya

2022 yılında faaliyete geçen VRV Üretim Tesisi, Belçika’dan sonra bu alanda üretim yapan Daikin global üretim tesisleri içinde Avrupa’nın ikinci büyük VRV üreticisidir. Japon teknolojisiyle üretilen VRV dış üniteler, iklimlendirme sistemlerinde en yüksek sezonsal verimliliğe sahip olan ürünler olarak kabul görmektedir. VRV dış ünite üretim tesisinde, atık baca gazlarını ısıtma için yeniden kullanan çevreci ve son teknoloji boya tesisi için yatırım yapılmıştır. Otomatik transfer sistemleri ile minimum insan gücü kullanılarak yüksek ürün kalitesi ve U-şekil üretim akış tasarımı ile yüksek üretkenlik sağlanmıştır. Maksimum ürün güvenilirliği için proseslerde hata önleme sistemleri ve otomatik test prosesleri entegre olarak kurgulanmıştır. Üretimde MES (üretim yönetim sistemi) kullanımı ile maksimum izlenebilirlik sağlanmıştır. Üretim hattında Daikin Japonya Üretim Mühendisliği tarafından tasarlanan 4m model modül konveyörler kullanılmıştır. Dünya genelinde üretim yapan fabrikaların standardizasyonu için tasarlanan bu model, Daikin Türkiye fabrikasında da kurulmuştur. Bu tasarım ile hem ilk yatırım hem de bakım maliyetleri iyileştirilmiştir. Alüminyum profiller kullanılarak ağırlık azaltılmıştır.

Daikin Avrupa Hakkında

Daikin Europe N.V., Daikin Industries Ltd.'nin bir yan kuruluşu ve önde gelen ısıtma, soğutma, havalandırma, hava temizleme teknolojisi üreticisidir. Şirket, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da konut, ticari ve endüstriyel amaçlar için geniş bir ekipman portföyünün yanı sıra özel yapım çözümler tasarlar, üretir ve pazara sunar.  Daikin Europe N.V.'nin 57'den fazla EMEA iş ortaklığında 13.700 çalışanıyla Avrupa'nın önde gelen klima, ısı pompası, hava temizleme ve soğutma ekipmanları üreticisidir. Belçika, Çek Cumhuriyeti, Almanya, İtalya, İspanya, Avusturya, Birleşik Krallık, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan Krallığı'nda bulunan 14 üretim tesisine sahiptir. Daikin Europe Group'un merkezi Belçika'da olup, Oostend’te bulunmaktadır. Şirket 1972 yılında kurulmuş, Avrupa'da üretime ise 1973 yılında başlamıştır. Isıtma ve iklimlendirme endüstrisinde 50 yılı aşkın tecrübesiyle Daikin, Avrupa’da ısı pompası teknolojisinde pazar lideridir. 2024 yılında yılında ise 300 milyon Euro yatırım ile Polonya’da ısı pompası fabrikası açacaktır.

Daikin Japonya Hakkında

Osaka-Japonya’da 1924 yılında kurulan Daikin Industries Ltd., 99 yıllık tecrübesi ile sadece ısıtma, soğutma alanında faaliyet göstermektedir. Bugün 170’den fazla ülkede, 2022 mali yılında (1 Nisan 2022 – 31 Mart 2023) 28.2 milyar euro’yu bulan cirosu, 96 binden fazla çalışanı ve 110’den fazla üretim merkezi ile ısı pompası ve klima sistemlerinin yanı sıra hava temizleme sistemlerinde de küresel pazar lideridir.. Konut, ticari ve endüstriyel iklimlendirme uygulamaları için müşterilerinin değişen ihtiyaçlarını gözeten Daikin, tüm dünyada ürün geliştirme alanındaki öncü yaklaşımları ve entegre çözümlerinin rakipsiz kalitesi ve kullanışlılığı ile tanınmaktadır. Daikin Industries Ltd., soğutucular, kompresörler gibi tüm önemli bileşenleri kendi bünyesinde geliştiren ve üreten dünyadaki tek klima üreticisidir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mor-efrem-suryani-kadim-ortodoks-kilisesinde-daikin-tercih-edildi_199885.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!