Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

MUÇEV İskelede Israrcı, Halk Tepkili

MUÇEV’in Marmaris’te yargı kararına rağmen tekne bağlama iskelesi kapasite artırımı projesi için ısrarı sürüyor. Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, projeye karşı mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

yapi.com.tr
MUÇEV İskelede Israrcı, Halk Tepkili

Muğla Turizm Çevre Vakfı Turizm ve Ticaret Limited Şirketi (MUÇEV), yargı kararı ve halkın itirazına rağmen Marmaris ilçesi Okluk Koyu’na komşu olan Karacasöğüt Koyu’nda tekne bağlama iskelesi kapasite artırımı projesi yapmak istiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise proje kapsamında 25 Nisan 2023 tarihinde İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı yapılacağını açıkladı.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; şirket, ilk olarak proje için 2020 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Muğla Valiliği tarafından, proje için Eylül 2020 yılında ‘‘çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir’’ kararı verildi. Marmaris Belediyesi, ÇED sürecine tabi yat limanları kapsamında incelenmesi gerektiğini belirterek projeye dava açtı.

Muğla 3. İdare Mahkemesi, Ekim 2021 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı vererek proje için “ÇED gerekli” olduğunu belirtti. Şirket itiraz ederek kararı Danıştay’a taşıdı. Danıştay 6. Dairesi ise Temmuz 2022 tarihinde Muğla 3. İdare Mahkemesi’nin ‘ÇED gerekli’ kararını onayladı. Yaşanan gelişmelerin ardından MUÇEV proje için, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 31 Ağustos 2022 tarihinde yeniden başvuruda bulundu. Bakanlık aynı gün içerisinde proje dosyasını inceleyip 27 Eylül 2022 tarihinde halkın katılım toplantısı düzenleme kararı verdi. Halkın katılım toplantısına ise yurttaşlar izin vermedi. Yurttaşlar ve yaşam savunucuları, projenin bölgeye zarar vereceğini belirterek protesto etti.

İDK toplantısı duyurusu sonrası Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, MUÇEV'in talanda ısrarcı olduğunu belirterek "Bizler de talana karşı mücadele etmekte ısrarcıyız. Mahkeme ve bilirkişi raporları projenin bölgede yapılamayacağı yönünde. Proje için yapılmak istenen halkın katılım toplantısına da engel olduk. Bölge halkı olarak bu projeyi istemiyoruz. Projenin derhal iptal edilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Beytekin, şöyle devam etti: “Projenin yapılmak istendiği yer özel koruma bölgesi. Arkeolojik kalıntılar var. Bodrum Müzesi’nin bununla ilgili bir yazısı olduğunu biliyoruz. Bu bölgede marina ve liman kullanımı mevcut limitlerin üstüne çıktığında kıyı şeridinin ve özellikle sulak alanda çok yakın bir gelecekte önemli problemler yaratacaktır. Bu yüzden bölgedeki mevcut tekne ve yat bağlama iskelelerin de kalkması gerekiyor. O bölge korunması gereken bir alan. Bizler de bölgenin korunması için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mucev-iskelede-israrci-halk-tepkili_196344.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!