Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yapımı Durdurulan İnşaat için Koya Malzeme Yığacaklar

Marmaris Karacasöğüt’te yapımı mahkemece durdurulan iskele için çevredeki tekne sahiplerine “Bölgeyi boşaltın, malzeme yığacağız” denildiği ileri sürüldü.

yapi.com.tr
Yapımı Durdurulan İnşaat için Koya Malzeme Yığacaklar (Fotoğraf: AA)

Muğla'nın Marmaris İlçesi Karacasöğüt'te arkeolojik sit ve balık üreme alanı olduğu için avlanmanın bile yasaklandığı koyda yapılması yılan hikayesine dönen tekne bağlama iskelesi konusunda yeni bir iddia gündeme geldi. Yapımı mahkemece durdurulan inşaat için çevredeki tekne sahiplerine “Bölgeyi boşaltın, malzeme yığacağız” denildiği ileri sürüldü.

Koy, Muğla 3. İdare Mahkemesince, koruma altına alınmış, doğal sit ve arkeolojik sit alanı olması nedeniyle ÇED olmaksızın iskele yapılamayacağı kararı verilmişti.

Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre; yeni gelişmeye tepki gösteren bölgede yaşayanlar ile çevreciler şu yazılı açıklamayı yaptı:

“Yaşam ve tüm varlıkları koruma mücadelemiz hukuki olarak 2 yıldır devam ediyor. Ancak para hırsı ne orman ne tarım arazisi ne arı ne deniz ne dere ne de arkeoloji dinliyor. ‘Haftaya inşaata başlayacağız malzeme getireceğiz' diyorlar. Kamusal alana kıyıya inşaat malzemesi yığacaklarmış. Bu hukuk tanımaz egoist çevre katliamcıları ile yine mücadeleye devam ediyoruz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapimi-durdurulan-insaat-icin-koya-malzeme-yigacaklar_199936.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!