Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mucitlere Vergi Avantajı

Maliye Bakanlığı, Ar-Ge yapan veya yazılım geliştirenlerden, bu faaliyetleri sonucunda ortaya koydukları buluşları satması, kiralaması veya devretmesi durumlarında KDV almayacak.

yapi.com.tr
Mucitlere Vergi Avantajı

Hürriyet'in haberine göre, buradan elde edilen kazançların yarısı ise kurumlar ve gelir vergisinden istisna tutulacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu faaliyetlerin, gerek katma değeri yüksek üretimin artması gerek markalaşmanın sağlanması gerekse de ihracatı artırarak, cari açığa çözüm olması açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, yapılmayanı yapan, yüksek katma değerli ekonomiye geçişi hızlandıranlara desteklerinin süreceğini ifade etti.

Bu desteklerle Türkiye'nin uluslararası rekabetçiliğinin artacağına dikkati çeken Şimşek, şunları kaydetti: "2014 Şubat'ta yürürlüğe giren kanunla, ortaya yeni şeyler koyan, kaliteli işler yapan vatandaşlarımızı desteklemeyi amaçladık. Bu kanunla, Ar-Ge yapan veya yazılım geliştirenlerden, ortaya koydukları buluşları satması, kiralaması, devretmesi durumlarında KDV alınmaması ve buradan elde edilen kazançların yarısının kurumlar ve gelir vergisinden istisna tutulmasını sağladık. Şimdi ise geçen yıl kanunla yaptığımız düzenlemenin hayata geçmesi için gereken tebliğ hazırlandı. Bu tebliğ, söz konusu kanunun nasıl uygulanacağını ortaya koyuyor. Tebliğin yürürlüğe girmesiyle mucitlerimiz, elde ettikleri kazançlarda ciddi bir vergi avantajına sahip olacak.” Şimşek, ülkedeki Ar-Ge harcamalarının son 10 yılda önemli oranda arttığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mucitlere-vergi-avantaji_129594.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!