Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

MÜ'deki 'Kaçak Yapı'dan Kim Sorumlu?

MÜ'deki 'Kaçak Yapı'dan Kim Sorumlu?

Sabah Gazetesi/Mahmut ÖVÜR



b>Marmara Üniversitesi'yle ilgili dün kaleme aldığımız "Üniversite 'kaçak çarşı'ya parsa" başlıklı haberimizde yargılama kararı verilenlerle, verilmeyenleri ayırmamamız ciddi bir haksızlığa neden oldu.

Şimdi bu haksızlığı gidermek için gerçek durumu kamuoyuna sunuyoruz. Marmara Üniversitesi'nde 'kaçak yapı' nedeniyle 'görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma' suçlarından haklarında lüzum-u muhakeme (yargılama) kararı verilen isimler şunlar:

Eski Rektör Prof. Dr. Kevser Turay Yardımcı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emre Dölen, Prof. Dr. Önder Kayhan ve Yapı ve Teknik Daire Başkanı Suavi Soykan.

Söz konusu raporda, "TCK hükümleri açısından takip edilecek fiillerinin bulunmadığı anlaşıldığından, adı geçenlerin meni muhakemesine (yargılanmamalarına) oybirliği ile karar verilmiştir" denilen isimler ise şunlar:

Prof. Dr. Ümit Ataman, Prof. Dr. İrfan Güney, Turan Tuna, Doç. Dr. Hatice Akpınar, Yüksel Usta, Cihangir Fidan, Prof. Dr. Mustafa Lütfü Berkem, Serpil Keçeli, Melahat Ağma, Mehmet Ersöz, Gökhan Topçu, Prof. Dr. Vural Akarçay, Nedim Sert ve Yard. Doç. Dr. Yaşar Keskin.

Son söz Prof. Dr. İrfan Güney'in;

"Konuyla hiç ilgim olmadığı halde adımın karıştırılmak istenmesi tamamen etik, akademik ve insani değer yargılarıyla bağdaşmayan bir rekabet nedeniyledir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/mudeki-kacak-yapidan-kim-sorumlu_45745.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!