Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Müteahhitler Irak'ta 50 Milyar Dolarlık İş Peşinde

Müteahhitler Birliği Başkanı Nihat Özdemir, savaşı hiç istememekle birlikte, olası savaş sonrası Irak'ın yeniden inşasında Türk müteahhitlerine 50

Hürriyet



b>Müteahhitler Birliği Başkanı Nihat Özdemir, savaşı hiç istememekle birlikte, olası savaş sonrası Irak'ın yeniden inşasında Türk müteahhitlerine 50 milyar dolardan başlayan tutarlarda iş çıkabileceğini bildirdi.

TÜRK Müteahhitler Birliği Başkanı Nihat Özdemir, savaşı hiç istememekle birlikte, olası savaş sonrası Irak'ın yeniden inşasında Türk müteahhitlerine 50 milyar dolardan başlayan tutarlarda iş çıkabileceğini bildirdi.

Irak'ta altyapı sisteminin kalmadığını, petrol rezervleri nedeniyle de yatırım yapma şansı bulunduğunu anlatan Özdemir, bu konuda hükümete çok iş düştüğünü belirtti. Özdemir, ‘‘Eski hükümet konuyla ilgilenmediği için Afganistan'da ancak ABD'nin taşeronu olabildik’’ dedi.

ÜSLER BİZİM İŞİMİZ

Özdemir, Türkiye'ye gelecek ABD birliklerinin kalacağı yerler ile kullanacağı üslerdeki inşaat faaliyetlerinin de Türk müteahhitlerinin işi olduğunu bildirdi. Sözkonusu işlerin çok büyük tutarlara ulaşmayacağını ifade eden Özdemir, ‘‘Buna karşılık, yapılacak işler, bizim pazarımızda küçük de olsa bir canlanma sağlayabilir’’ değerlendirmesini yaptı.

Neden olduğu sosyal ve ekonomik kayıplar nedeniyle karşı olduklarını, ekonomik kayıplarda en çok kaybedecek olan sektörün de inşaat olduğunu belirten Özdemir, buna karşılık olası savaş bitimindeki ortam için hazırlık yapılması gerektiğini ifade etti.

Irak'ın altyapı düzeni kalmadığını belirten Özdemir, ‘‘Nerdeyse 20 yıldır Irak savaşın ortasında. Yoldan başlamak üzere tüm tesisler şu anda elden çıkmış. Hastaneler, okullar; yol, elektrik, telefon, enerji üretim, su sistemleri elden çıkmış durumda’’ diye konuştu.

TÜZMEN'DEN UMUTLUYUM

Türkiye'nin savaş sonrası tutumunun da önemli olduğunu kaydeden Özdemir, ‘‘Bosna-Hersek'te Afganistan'da yaptığımız hatayı burda yapmamalıyız. Bu hükümete çok iş düşüyor. Eski hükümet ilgi gösterseydi Afganistan pazarını kaybetme durumuna gelmezdik. Ancak ABD'liler ya da başka yabancılar iş yaparsa taşeron olabiliyoruz’’ diye konuştu. Özdemir, dış müteahhitlik hizmetlerinden sorumlu olan Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in bu konuda doğru bir politika izleyeceğine inandığını da sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muteahhitler-irakta-50-milyar-dolarlik-is-pesinde_3146.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!