Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk İşadamları Irak İçin Atakta

Irak’ı ve bölgeyi yakından tanıyan işadamları, bu ülkenin yeniden yapılandırılması faaliyetlerinde yer almak istiyor. Şu ana kadar somut bir s

NTV-MSNBC



b>Irak’ı ve bölgeyi yakından tanıyan işadamları, bu ülkenin yeniden yapılandırılması faaliyetlerinde yer almak istiyor.
Şu ana kadar somut bir sonuç alamayan Türkiye, yine de çabalarından vazgeçmiyor. Türk-Irak İş Konseyi ve DEİK, ABD’liler ve firmalarca üs olarak kullanılan Kuveyt’e giderek, işbirliği zemini arayacak.
ABD’nin Irak’a yönelik operasyonunun ardından bu ülkenin imarına yönelik projelerde Türkiye de yer almak istiyor. Savaşın sona ermesi ile birlikte Irak’ın yeniden yapılandırılmasına yönelik pekçok uluslararası konferans ve toplantı düzenlendi. Türk işadamlarının da katıldığı bu toplantılardan henüz bir sonuç alınamazken, ana müteahhitlerin açtığı ihalelerden iş alan firma da bulunmuyor ancak yine de çabalar sürdürülüyor.

İŞBİRLİĞİ ZEMİNİ ARAŞTIRILACAK
Bu çerçevede Türk-Irak İş Konseyi heyeti önümüzdeki hafta, Kuveyt’e gidecek. Heyet burada, ABD ve Kuveyt yetkilileri ile görüşecek, işbirliği zemini araştıracak. Koalisyon güçlerinden kurulu “Irak Altyapı Koordinasyon Kurulu” ile Irak’taki ihalelerde yer alan 2 Amerikan firması da Kuveyt’te yerleşik bulunuyor. Bechtel’in yanı sıra Kellog Brown Root Irak’taki petrol rafinerilerinin ıslahı işlerinde çalışıyor.

SONUÇ ALMAK İÇİN UĞRAŞILACAK
Heyet, hem kurul üyeleriyle hem de firma yetkilileri ile temasa geçerek, sonuç almaya çalışacak. Heyetin, Kuveyt’teki temaslarını tamamladıktan sonra Bağdat’a, ardından da Dünya Ekonomik Konferansı’na katılmak üzere Amman’a gideceği belirtildi.
Türk işadamları, 21-23 Haziran tarihlerinde yapılacak zirveye büyük önem veriyor. ABD Dışişleri Bakanı Colin Powel’in yanı sıra çeşitli ülkelerden 2 bin 500 işadamının katılacağı zirvede, Türk-Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy konuşma yapacak ve Türkiye adına ülke yemeği verilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-isadamlari-irak-icin-atakta_4651.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!