Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Müze Hırsızlığını Müfettişler de Fark Etmemiş

Kahramanmaraş Müzesi'nde M.Ö. 361-333 dönemine ait olan ve piyasa değeri 150 ila 200 dolar arasında değişen 545 sikkenin çalınmasıyla ortaya çıkan hırsızlık olayının boyutları büyüyor.

Akşam Gazetesi



ahramanmaraş Müzesi'nde M.Ö.361-333 dönemine ait olan ve piyasa değeri 150 ila 200 dolar arasında değişen 545 sikkenin çalınmasıyla ortaya çıkan hırsızlık olayının boyutları büyüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettişleri ve arkeologlar envanter kayıtlarını inceleme ve sayım çalışmalarını sürdürüyor. Soruşturma kapsamında müfettişler, 1994'te bekçi Hasan Hüseyin Kesmegül öldürüldükten sonra çalınan 2 bin 670 adet sikkenin de hala bulunamadığını belirledi. Polis ve savcılık yeni ortaya çıkan hırsızlık olayının, 2 bin 670 adet sikkenin çalınmasıyla bağlantısının olup olmadığını araştırıyor.

Güvenlik Kamerası Yokmuş
Bu arada 6 yıl önce İ.K. adlı kişinin 'Müzedeki 'Altın kral kafası' çalındı' diyerek savcılığa yaptığı suç duyurusundan sonra bakanlık müfettişlerinin müzede inceleme yaptığı ortaya çıktı. Müzedeki envanter kayıtlarını inceleyen müfettişlerin, 'Müze envanterinde kayıtlı, altın başlı kral kafası olmadığı için çalınan böyle bir eser de yoktur. Envanter kayıtları tamdır' şeklinde rapor verdikleri belirlendi. 1947 yılında kurulan ve içerisinde toplam 24 bin adet tarihi eser bulunan müzede güvenlik kamera sisteminin bulunmadığı belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muze-hirsizligini-mufettisler-de-fark-etmemis_46266.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!