Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nazmi Durbakayım Yeniden İNDER Genel Başkanı

Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştiren İNDER, yeni Yönetim Kurulu’nu belirledi. Soyak Holding CEO’su ve Gayrimenkul Grup Başkanı Emre Çamlıbel, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Genel Müdürü Barış Onay, Fer Gayrimenkul ve İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Keçeli, Denge İnşaat ortaklarından

yapi.com.tr
Nazmi Durbakayım Yeniden İNDER Genel Başkanı

Foto: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Genel Müdürü Barış Onay da üç yıl için seçilen yeni yönetim kurulunda yer aldı.

İstanbul İnşaatçılar Derneği’nin (İNDER) yeni yönetim kurulu seçildi. Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen İNDER Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda şekillenen İNDER’in yeni yönetim kurulu, inşaat sektörünün önde gelen isimlerinden oluşurken; geçen dönem İNDER’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkalığı'na getirildi.

Soyak Holding CEO’su ve Gayrimenkul Grup Başkanı Emre Çamlıbel, Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Keçeli, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Genel Müdürü Barış Onay, Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, Denge İnşaat ortaklarından (Genel Müdür) Mesut Geniş ve Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu ilk kez İNDER’in yönetim kurulunda görev aldılar. Geçen dönem İNDER Yönetim Kurulu'nda görev yapan Genel Sekreter Abdullah Baysal, İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, ECF Mimarlık Eşref Albayrak, Güral İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Güral, Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ve Sadıkoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Sadıkoğlu,  İNDER’in yeni yönetim kurulunda da yerlerini aldılar.



Yeni yönetim 3 yıl işbaşında

Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nın ardından biraraya gelen İNDER’in yeni Yönetim Kurulu Üyeleri, gelecek döneme ilişkin görev dağılımını da yaptılar. Buna göre, Nazmi Durbakayım’ın üç yıl daha genel başkanlık görevini yürütmesine karar verilirken, Serdar İnan’ın da yönetim kurulu başkan vekilliği görevine devam etmesine karar verildi. Eski genel sekreter Abdullah Baysal’ın İNDER Genel Sekreterliği görevini 3 yıl daha sürdürmesine karar verilen toplantıda, yeni üyelerden Ramadan Kumova da yönetim kurulu başkan yardımcılığına getirildi.

Öte yandan Dernekler Kanunu gereği, her derneğin bir federasyon çatısı altına girmesinin zorunlu olduğunun hatırlatıldığı toplantıda, mevcut bir federasyon çatısı altına girmek ya da bir federasyon oluşturmak için çalışmalara başlandığı açıklandı. Bu çalışmalarda görev almak üzere Genel Başkan Nazmi Durbakayım, Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çamlıbel ve Genel Sekreter Abdullah Baysal’dan oluşan bir komisyon oluşturuldu.

‘Sektöre sahip çıkalım’ çağrısı

İNDER Genel Başkanı Nazmi Durbakayım, yeni yönetimin belirlenmesinin ardından yaptığı konuşmada, dernek yönetiminde yer alan ve almayan tüm üyeleri, dernekte aktif olarak görev yapmaya davet etti. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren herkesin bu sektör için çalışmak zorunda olduğuna işaret eden Durbakayım, “Bu sektöre bizler sahip çıkmak zorundayız. Bu yüzden önümüzdeki dönem sektörün bütün üyelerini bir çatı altında toplamak niyetindeyiz” dedi.

Genel Sekreter Abdullah Baysal ise, İNDER’in geçen dönem faaliyetlerini özetledi ve gelecek dönem hedeflerini anlattı. Yeni dönemde küresel bağlamda teknoloji kullanımını ve bilgi akışını sağlaması için gerekli girişimleri sürdüreceklerini ifade eden Baysal, 16 Aralık 2010 tarihli yönetmelik ve uyum yasalarının inşaat sektörüne yüklediği sorumlulukları hatırlatarak şunları söyledi:

Müteahhitlere yetki belgesi geliyor

“Bu sorumlulukları hiçbir fedakarlıktan kaçınmaksızın yerine getirme azmimiz devam ediyor. Yasa ile getirilen Yapı Müteahhitliği Yetki Belgesi ve Numarası uygulamasında, sektör adına her türlü denetim görevini ve oluşacak sorumlulukları yerine getirmekten asla taviz vermeyeceğiz. Bilindiği üzere tüm yapı müteahhitlerinin, 1 Ocak 2012’ye kadar bu belgeyi ve numarayı almaları zorunlu. Aksi halde iş yapmaları mümkün olmayacak”.

Yeni yasaya göre, yapı müteahhitlerinin çalıştırmakta olduğu tüm ustaların da yetki belgesine sahip olmaları gerektiğini belirten Baysal, bu konudaki uygulamanın ise 2015 yılında başlayacağını hatırlattı. Baysal, İNDER’in aylık yayın organı olan İNDERGİ’yi ise 'Avrupa Eğitim Alanı Oluşturma Süreci' olarak bilinen Bologna süreci ve değişim programı doğrultusunda uluslararası akreditasyon tanıtım programına dahil etmek için girişimlerini sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

ETİKETLER: ekonomi kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/nazmi-durbakayim-yeniden-inder-genel-baskani_89286.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!