Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

New York’un Yeni Kulesi Yıkılmayacak

ABD’nin New York kenti yepyeni bir gökdelen kompleksi ile yeni silüetine kavuşacak. Dünya Ticaret Merkezi’ne 11 Eylül 2001’de düzenlenen intihar saldırısından sonra yıkılan ikiz kulelerin yerini, eskisinden daha sağlam ve hiçbir eylemden etkilenmeyecek olan şehrin en uzun binasının da içinde bulunduğu 4 yeni gökdelen alacak. Kompleksin en uzun

Milliyet Gazetesi
New York’un Yeni Kulesi Yıkılmayacak

ABD’nin New York kenti yepyeni bir gökdelen kompleksi ile yeni silüetine kavuşacak. Dünya Ticaret Merkezi’ne 11 Eylül 2001’de düzenlenen intihar saldırısından sonra yıkılan ikiz kulelerin yerini, eskisinden daha sağlam ve hiçbir eylemden etkilenmeyecek olan şehrin en uzun binasının da içinde bulunduğu 4 yeni gökdelen alacak. Kompleksin en uzun binası olacak 540 metrelik gökdelenin 108 katı bulunacak. 26 katı inşa edilen kulede onlarca kişi çalışıyor.

2013 yılında kullanıma açılacak bina ABD’nin en uzun yapısı olacak. Güvenliğin ilk öncelik olarak alındığı kompleksi SOM adlı mimari ve inşaat şirketine bağlı tam 40 mimar tasarlıyor. Yapının bahçesinde ise, ikiz kulelere yaşanan saldırıda hayatını kaybedenler için inşa edilecek isimlerin yer aldığı iki hatıra bölümü bulunurken bir de müze olacak. 11 Eylül saldırısına ilişkin fotoğraf ve belgelerin sergileneceği bu müze gelecek yıl içerisinde hizmete girecek.

ETİKETLER: proje kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/new-yorkun-yeni-kulesi-yikilmayacak_85918.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!