Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nükleer Enerji Yılbaşından Sonra

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, nükleer enerji konusunda yaptıkları çalışmaları yılbaşından sonra sonuçlandıracaklarını söyledi.

Zaman Gazetesi



b>Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, nükleer enerji konusunda yaptıkları çalışmaları yılbaşından sonra sonuçlandıracaklarını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda bakanlığının bütçesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Güler, nükleer enerji çalışmalarının sürdüğünü, firmalarla görüşüldüğünü, kanun tasarısının da Mecliste olduğunu anımsattı.

Güler, DSİ'nin laboratuvarlarında borun çimentoda kullanılabilmesiyle ilgili çalışmalar yapıldığını belirtti. Borun çimentoda kullanılmasının enerjide yüzde 10-12 tasarruf sağladığını, çatlamayı önlediğini anlatan Güler, borlu çimentoyu, DSİ'nin bir barajında ve yollarda asfalt yerine kullanacaklarını söyledi.

Hilmi Güler'in sözlerinin ardından CHP'li 20 milletvekili ayağa kalkarak, bütçelerin bölümlerine geçilmesinden önce yoklama istedi.

Yeter sayının bulunmasından sonra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü, TAEK, MTA, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü bütçeleri kabul edildi.

Bütçelerin kabulünün ardından Başkanvekili İsmail Alptekin, yarın saat 11.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Genel Kurulda yarın Dışişleri Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Milli Prodüktivite Merkezi, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme, Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu, Türk Standartları Enstitüsü Başkanlığı, Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Çevre ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığının bütçe ve kesin hesapları görüşülecek.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/nukleer-enerji-yilbasindan-sonra_50395.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!