Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Nükleer Toshiba’ Geldi Suudi Qandeel Başkan Oldu

Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın nükleer santral kurmak için teklif sunduğunu açıkladığı Toshiba, Türkiye’deki nükleer şirketini kurdu. ‘Turkey Japan Altyapı Geliştirme’ adıyla 29 Eylül’de kurulan şirketin yüzde 99.99 payla en büyük ortağı, orijinal adıyla Kabushiki Kaisha Toshiba, yani Japon Toshiba Corporation oldu.

Milliyet Gazetesi



Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın nükleer santral kurmak için teklif sunduğunu açıkladığı Toshiba, Türkiye’deki nükleer şirketini kurdu. ‘Turkey Japan Altyapı Geliştirme’ adıyla 29 Eylül’de kurulan şirketin yüzde 99.99 payla en büyük ortağı, orijinal adıyla Kabushiki Kaisha Toshiba, yani Japon Toshiba Corporation oldu. Şirketin diğer ortakları Japon vatandaşları Noriaki Mori, Mamoru Hatazawa, Koichiro Oshima ile Suudi Arabistan vatandaşı Omar Siraj M. Qandeel olarak belirlendi.

Japon şirketin ortakları arasında dikkat çeken Suudi Arabistanlı Qandeel’in daha önce paketleme şirketi Tetra Pak bünyesinde çalıştığı biliniyor. Japon ortaklar Tokyo ve yakınlarında yaşarken, Qandeel adres olarak Cidde şehrini gösterdi.

Beyoğlu’na yerleşti

100 bin lirayla sermaye ile kurulan ‘Turkey Japan Altyapı Geliştirme’ şirketinin başlıca iştigal konusu nükleer enerji olarak belirlendi. Şirketin nükleer santral ve parçalarını Türkiye’de satmak ve pazarlamakla ilgilendiği, ayrıca nükleer santral ile ilgili altyapı ve geliştirme hizmetlerini sunmak istediği de belirtildi.

Şirketin ilk genel kuruluna kadar Yönetim Kurulu Başkanı Omar Siraj Qandeel, başkan yardımcısı ise Koichiro Oshima olarak belirlendi. Şirket, İstanbul Beyoğlu’nda Aksan Binası’nı üs olarak seçti.

ETİKETLER: firma enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/nukleer-toshiba-geldi-suudi-qandeel-baskan-oldu_83072.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!