Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nükleerde Bakanlığın Dediği Olacak

EPDK, Hazine ve DPT nükleer santralde ihale yöntemi konusunda uzlaştı. Enerji Bakanlığı ise ihalenin, en az alım garantisi isteyene verilmesini öngören bu modelin işleyebileceğini düşünmüyor.

NTV
Nükleerde Bakanlığın Dediği Olacak

PDK, Hazine ve DPT nükleer santralde ihale yöntemi konusunda uzlaştı. Enerji Bakanlığı ise ihalenin, en az alım garantisi isteyene verilmesini öngören bu modelin işleyebileceğini düşünmüyor.

Nükleer santral yapımı için ilgili kurumlardan oluşturulan komisyon raporunu hazırladı. Model olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Devlet Planlama Teşkilatı ve Hazine Müsteşarlığı’nın uzlaştığı alım ihalesi belirlendi. Taraflar alım garantisinin süresinde anlaşamadığı için gündeme getirilen modele göre, en az alım garantisi süresi isteyen ihaleyi kazanacak. Perakende dağıtım şirketleri alım garantisine aykırı hareket ederlerse 250 bin YTL ceza alacak; tekrarı olursa lisansları iptal edilecek.

Enerji Bakanlığı ise bu yönteme karşı çıkıyor. Bakanlığa göre hiçbir firma 5-10 yıl gibi kısa süreli alım garantisi istemeyeceği için bu yönde teklifler gelmeyecek.

Öte yandan perakende dağıtım şirketlerine verilen cezaların da caydırıcılığı bulunmadığı belirtiliyor. Bakanlık, yap-işlet’lerde olduğu gibi 25 yıllık giderek azalan bir seyir izleyen garanti sistemini uygulamak istiyor.

Konu ile ilgili tüm kurumların görüşü toplanarak, ardından karar verilmesi bekleniyor. Ancak Enerji Bakanı Hilmi Güler NTV yayınında kendi kararlarını uygulayacaklarını söylemişti. Güler, “15 gün sonra o çalışma bitse de bitmese de kendi çalışmamızı ben bakanlık olarak uygulayacağım” diye konuşmuştu.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/nukleerde-bakanligin-dedigi-olacak_47559.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!